Azt hazudta egy kecskeméti férfi, hogy a szomszédja kirabolta

Vágólapra másolva!
Egy kecskeméti férfi bejelentette a rendőrségen, hogy a szomszédja egy másik férfival együtt fegyverrel arra kényszerítették, hogy adja oda nekik a megtakarított pénzét. Később azonban kiderült, hogy a férfi hazudott, megtalálták az otthonában a pénzt is.
Vágólapra másolva!

A kecskeméti férfi tavaly februárban feljelentést tett a rendőrségen. A hamis vád törvényi következményeire való figyelmeztetés után elmondta, hogy az előző héten

az egyik szomszédja és egy ismeretlen férfi bement a lakásába, és egy fegyverrel arra kényszerítették, hogy adja oda nekik a 2 millió forint megtakarítását. 

A feljelentés alapján a rendőrség nyomozást indított, amiben a férfi fenntartotta a vallomását. A szomszédot még aznap kihallgatták és őrizetbe vették. 

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Két nappal később a rendőrök a férfi lakását kutatták át, ahol egy felcsavart szőnyegben megtalálták az állítólag elrabolt 2 millió forintot. 

Ezek után úja kihallgatták a férfit, aki ekkor visszavonta a korábbi állítását, és elismerte, hogy hazudott. A rendőrök a szomszéd őrizetét és a eljárást is megszüntették. 

Az ügyészség a férfi ellen hamis vád miatt emelt vádat, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje pénzbüntetésre. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy dorogi férfi lopással vádolta meg hamisan az ismerősét, egy tatabányai férfi pedig azt hazudta, hogy a barátja kilopta a táskájából a telefonját.