A nyugati világ vezetői a háborúért dolgoznak

Ukrajna, Kijev
Ukrán mentők egy ötemeletes lakóház előtt egy rakétatámadás után Kijevben
Fotó: AFP/Sergei Supinsky
Vágólapra másolva!
A háborúpárti politikusok mindent elkövetnek, hogy eszkalálják az orosz-ukrán konfliktust – mondta Hollik István az Országgyűlés hétfői ülésén. A kormány továbbra is a tűzszünet és a béke oldalán áll.
Vágólapra másolva!

Nemhogy távolodtunk volna a harmadik világháborútól a múlt héten, hanem közeledtünk feléje - mondta Hollik István napirend előtt hétfőn az Országgyűlésben. A KDNP országgyűlési képviselője szerint a szankciók nem működnek, Oroszországot nem sikerült térdre kényszeríteni. A háborúpárti politikusok mindent elkövetnek, hogy eszkalálják a konfliktust. Macron is amellett áll, hogy a fegyverek mellett katonákat is kellene küldeni – tette hozzá. Charels Michel is a hadigazdaság bevezetéséről beszélt. A háborúpárti politikusokat pedig a dollármédia is támogatja – hívta fel a figyelmet Hollik. A nyugati világ vezetői a háborúért dolgoznak – mondta a képviselő. 

Mindezzel szemben a kormány továbbra is mindent elkövet, hogy Magyarország ne sodródjon bele a háborúba. 

Ukrajna, Kijev
Nyugat-Európában tovább éleznék az ukrán-orosz konfliktust
Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)

Minderre Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt válaszolta, hogy egyre több európai vezető szeretne belesodródni a konfliktusba. A francia elnök és a lengyel külügyminiszter is kiállt a NATO-erők Ukrajnába küldése mellett  – tette hozzá.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az atomarzenál bevetésével is fenyegetőzött a NATO-katonák küldése kapcsán.  


Dömötör Csaba közölte, a kormány továbbra is a fegyverszünet és a béketárgyalások mellett áll. 

Lesz-e megtisztulás a Gyurcsány-pártban?

Varju László, az Önök országgyűlési képviselője választási csalást követett el azzal, hogy egy másik jelöltet pénzért cserébe megpróbált visszaléptetni – így reagált Répássy Róbert Oláh Lajos (Gyurcsány-párt) felszólalására. Úgy látszik, a Gyurcsány-pártban ez egy bevett módszer, és jó lenne, ha megtisztítanák az Önök sorait a választási csalóktól – tette hozzá az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Reméli, hogyha a DK legközelebb választási csalást követ el, akkor azt le fogja leplezni a rendőrség.