A csepeli polgármester maffiamódszerekkel zsarolja, fenyegeti és megpróbálja megvesztegetni a képviselőket

borbélylénárd, Borbély Lénárd
Borbély Lénárd
Vágólapra másolva!
A Fidesz csepeli szervezete közleményben szólítja fel Borbély Lénárd polgármestert, hogy ne akadályozza Csepel 2024-es költségvetésének elfogadását, hiszen ezzel a működőképességet veszélyezteti.
Vágólapra másolva!

A csepeli Fidesz friss, az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte, hogy 

Borbély Lénárd csepeli polgármester továbbra is minden eszközzel akadályozza Csepel 2024. évi költségvetésének elfogadását. Azért kockáztatja az egész kerület működését, mert nem hajlandó lemondani a közpénzek személyes érdekű és kampánycélú lenyúlásáról. Pedig ő is tisztában van vele, hogy csak ez az egyetlen akadálya a költségvetés elfogadásának.

Akadályozza a munkát

A közlemény szerint a Fidesz-KDNP frakció két héttel ezelőtt, 2024. február 15-én a fentiek miatt nyújtott be alternatív költségvetést, kiemelten hangsúlyozva, hogy "biztosítani kívánjuk az önkormányzati kötelező és a nélkülözhetetlen nemkötelező feladatok teljes körű ellátásához szükséges személyi és dologi kiadásokat (oktatás-nevelés, egészségügyi és szociális)". Hozzáteszik: 

ennek a napirendre vételét, megtárgyalását és az erről való képviselő-testületi szavazást Borbély Lénárd agresszíven visszautasította, és törvénytelen eszközökkel meg is akadályozta.

A csepeli Fidesz leszögezi:

Borbély Lénárd nem akart megegyezni, nem volt hajlandó személyes érdekeltségei és kampánycéljai közpénzfinanszírozásáról lemondani. Sőt, ennek érdekében döntött úgy, hogy továbbra sem hajlandó a nyilvánosság előtt tárgyalni a költségvetésről. (A döntéshozó fórumot, a képviselő-testület ülését a törvényes határidő legvégére, március 14-ére hívja össze.)

Maffiamódszerek Csepelen

A szervezet kommünikéje szerint közben a képviselőket egyenként idézi be "szakmai egyeztetésre", 

magyarul: maffiamódszerekkel zsarolja, fenyegeti és megpróbálja megvesztegetni a képviselőket. De ennél még aljasabb és megengedhetetlen, hogy a csepeli önkormányzati tulajdonú, közpénzen fenntartott (!!!) médián (Csepeli Hírmondó, csepel.hu) keresztül kizárólag ő szólal meg, és otromba hazugságaival hergeli a választókat, a társadalmi csoportokat. 

Arra is felhívják a figyelmet, hogy "a baloldali Soros-média teljes spektruma a polgármesterrel összejátszva, pedig tényként tálalva idézi, tapsikolva közli, a baloldali politikai érdekek mentén tendenciózusan szerkeszti Borbély Lénárd narratíváját, minden egyes hazugságát, botránykeltését".

Fontos Csepel költségvetésének biztosítása

A szervezet szerint ezzel szemben a Fidesz-KDNP legfőbb célja továbbra is Csepel működőképességének költségvetési biztosítása. Ezért mai nappal is kizárólag ilyen célú módosító indítványokat terjesztünk be a 2024. évi csepeli önkormányzati költségvetéshez. Azt írják:

ezek befogadása esetén támogatjuk és elfogadjuk a Borbély Lénárd polgármester által benyújtott 2024. évi költségvetést.

A közlemény végén azt is leszögezik, hogy 

"felszólítjuk és felkérjük dr. Vincze Anikó jegyző és Szeder Istvánné városgazdálkodási ágazatvezető asszonyt, hogy törvényi és munkaköri kötelezettségüknek eleget téve, módosító javaslatainkat ne Borbély Lénárd polgármester politikai utasításainak engedve gátolják, hanem segítsenek a megfelelő formai követelmények szerinti előterjesztésükben, segítsenek az azokról való képviselő-testületi döntések előkészítésében. A polgármesteri hivatal és az azt vezető kinevezett jegyző kötelessége és feladata a választott képviselők előterjesztési, véleményezési és döntési jogkörének biztosítása, segítése, nem pedig a képviselők kioktatása és munkájuk akadályozása."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK