90 nap helyett másfél év börtönt kapott egy notórius tolvaj

Rendőrség, illusztráció, rendőrautó
Képünk illusztráció
Fotó: Jose HERNANDEZ Camera 51
Vágólapra másolva!
Eredményesen fellebbezett az ügyészség annak a férfinak az ítélete ügyében, négy éve kétszer is betört egy balassagyarmati házba, ahonnan elektronikai eszközöket, ruhákat, és ékszereket vitt magával. A bíróság első fokon 90 nap elzárásra ítélte, az ügyészi fellebbezés eredményeképpen azonban másfél évre börtönbe került.
Vágólapra másolva!

A balassagyarmati ügyészség 2022 februárjában lopás miatt emelt vádat az ellen a 40 éves férfi ellen, aki 2020. november elején 

társaival együtt kétszer is betört egy balassagyarmati házba, ahonnan számítógépet, vadkamerát, digitális fényképezőgépet, tévét, ruhákat, 2000 forint aprópénzt és bizsukat zsákmányolt.

A balassagyarmati bíróság tavaly februárban ítéletet hozott az ügyben, és a férfit 

90 nap elzárásra ítélte, noha az ügyészség börtönbüntetés kiszabását javasolta. A döntéssel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség egyetértett a járási ügyészséggel, arra hivatkozva, hogy a férfi büntetett előéletű, a betörések idején is felfüggesztett börtönbüntetés alatt állt, és rövid időn belül többször is lopott. Ezért csak a végrehajtandó börtönbüntetés hozhat hosszútávon javulást a viselkedésében.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék egyetértett az ügyészi fellebbezéssel, ezért

egy év börtönbüntetésre ítélte, és elrendelte a korábban kiszabott fél év felfüggesztett büntetés letöltését is.

Néhány évvel ezelőtt 8 hónapról 2 évre súlyosították egy nógrádi sorozattolvaj büntetését, egy salgótarjáni nő pedig kirabolt egy boltot, ami miatt eredetileg 4 évre ítélték, amit végül 6 évre súlyosítottak.
Forrás: Ügyészség