Traktorokat és motorokat lopott egy banda

Vágólapra másolva!
Egy kiskőrösi fakitermelő rábeszélte a büntetett előéletű alkalmazottját, hogy lopjanak el traktorokat. A férfi ezek után még több embert, köztük az egykori zárkatársát szervezte be a bandába, majd a fakitermelő utasításai alapján több traktort és motort is elloptak.
Vágólapra másolva!

A fakitermelő vállalkozó tavaly kérte meg a büntetett előéletű, neki dolgozó társát, hogy segítsen neki traktorokat lopni. Az ötlet és az ígért pénz tetszett a férfinak, ezért bevonta a korábbi zárkatársát és a családtagjait is. Ezek után a vállalkozó útmutatása alapján mentek ki a tanyákhoz, ahol a kiszemelt traktorok voltak. 

2023 februárjában a banda négy traktort, három motort és két rotációs kapát lopott el. 

Két traktort is úgy loptak el, hogy azokban benne volt az indítókulcs. A három motort egy tanya melléképületéből lopták el.

 Az utolsó két traktort a kiegészítő gépekkel együtt egy bozótosban rejtették el, amit a vállalkozó javasolt. 

Fotó: Ügyészség.hu 

Az ellopott traktorok értéke 2 és 3,5 millió forint között volt. A banda tagjai az ígért fizetséget nem kapták meg. A rendőrök három traktort lefoglaltak, azokat visszaadták a tulajdonosnak. 

Az ügyészség lopás miatt emelt vádat a banda ellen, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre. 

Az Origo megírta, hogy korábban egy kiskunmajsai nő félmilliót lopott egy traktorból, egy részeg sofőr pedig lopott traktorral karambolozott. Egy nyíracsádi férfi lopott traktorral ment sört venni.