Részeg sofőr harapott meg egy rendőrt Püspökladányban

Vágólapra másolva!
Bejelentés alapján akartak igazoltatni a rendőrök egy részeg sofőrt Püspökladányban, a férfi azonban nem állt meg nekik, hanem menekülni kezdett. Amikor hazaért, beszaladt a házba és gyorsan meg akart inni egy sört. A rendőrök meg akarták bilincselni, ekkor megharapta az egyikük ujját.
Vágólapra másolva!

A rendőrök 2022 szeptemberében kaptak bejelentést egy részeg sofőrről, ezért kimentek egy püspökladányi bankhoz, ahol a férfi a szervizúton parkolt. Ott várták a férfit, aki később beszállt az autóba és elindult. 

Észrevette a rendőröket, de elkerülte őket és tovább hajtott. A rendőrök szirénázással próbálták megállítani, de a férfi nem állt meg, nagyjából 1 kilométeren keresztül menekült. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Csudai Sándor - Origo

 

Az otthona előtt megállt, befutott a házba és bezárkózott a nappaliba. A rendőrök próbálták benyomni az ajtót, amit a férfi csak anya kérésére engedett el. Ezek után beszaladt a konyhába, a hűtőből kivett egy doboz sört azért, hogy azt megigya. Ellenállt a rendőröknek, akik végül erővel próbálták megbilincselni. 

A férfi azonban ökölbe szorította a kezét és mellkasa elé húzta. Amikor az egyik rendőr felé nyúlt, a férfi megharapta az ujját.

 Emiatt a rendőrnek 8 napon túl gyógyuló sérülése lett. 

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés és ittas vezetés miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, ezen felül végelegesen eltiltotta a vezetéstől. Az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős – írja a Debreceni Törvényszék