Rengeteg cigit csempészett egy bolgár kamionsofőr

Bolgár cigarettacsempész
Többmilliós értékű csempészett cigaretta
Vágólapra másolva!
Költségvetési csalás miatt kell felelnie annak a bolgár férfinak, aki több mint 4 millió forint értékben próbált cigarettát csempészni Franciaországba azért, hogy eladja. A NAV-osok azonban elfogták, elvették a csempészárut, és milliós bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben.
Vágólapra másolva!

A bolgár férfi Bulgáriából Franciaországba tartott teherautóval. A raktér oldalfalainak rétegelt lemez burkolata alatt 

1.490 doboz bolgár zárjeggyel ellátott, hét különböző márkájú cigarettát vitt magával azért, hogy Franciaországban eladja.

A NAV munkatársai július 27-én, hajnalban ellenőrizték a kamiont, amelyben megtalálták a rejtegetett cigarettát.  

A NAV a cigarettákat elkobozta, és 4.662.000 forint jövedéki bírságot szabott ki a férfival szemben.

 

A sofőr ezzel többmilliós kárt okozott a költségvetésnek. 

Az ügyészség  az eljárás során 1.000.000 forint összegű biztosíték letétbe helyezését engedélyezte, a vádiratban pedig tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását javasolta.

Szeptemberben Petőfiszállásnál csaptak le egy sofőrre, aki 120 milliós értékű elektromos cigarettát próbált Németországba csempészni, egy cseh férfi a téli gumiban rejtegetett csempészcigarettát 22 milliós értékben, két férfit pedig Szatmárcseke közelében értek tetten, amit 19 milliós értékű magyar adó-és zárjegy nélküli cigarettát szállítottak, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében egyre elterjedtebb módszer a drónos csempészet is, azonban A NAV munkatársai sokszor még így is képesek lefülelni az elkövetőket.

Forrás: Ügyészség