Rendszeresen teli szatyrokkal távozott egy pár az üzletekből, anélkül, hogy egy fillért is fizettek volna - videó

Tömöttszatyrokkal,defizetésnélkül, Tömött szatyrokkal, de fizetés nélkül távoztak az áruházból, a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye, címlapi kép
Vágólapra másolva!
A férfi és élettársa rendszeresen bejárt lopni több kaposvári áruházba is. Ruhákat, élelmiszert, tisztálkodási-és takarítószereket vittek magukkal.
Vágólapra másolva!

A húszas éveiben járó nő és élettársa júniusban 

együtt loptak ruhákat úgy, hogy  próbafülkében letépték róluk az áruvédelmi eszközt.

Ez egyébként bevett módszer áruházi tolvajok körében,  hasonló módszerrel lopott ruhákat egy nő az egyik komáromi üzletből,  illetve egy kamaszlány egy veszprémi áruházból. 

A ruhalopáson kívül a pár 

több üzletbe is bejártak élelmiszereket, kozmetikumokat és mosószereket lopni,

 melyeket a náluk lévő táskákba rejtettek, majd fizetés nélkül kisétáltak az üzletből.

Egy másik esetben a nő 

egy lopott holmikkal telerakott szatyrot a bejáratnál lévő forgókapu alatt, a lábával lökte ki a közelben várakozó élettársának, aki fölvette a szatyrot, és elmenekült vele a helyszínről.

Mivel a biztonsági kamerák minden lopást megörökítettek, a rendőrök rövid időn belül azonosították az elkövetőket.

Az ügyészség a párral szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta azzal, hogy a bíróság fizettesse ki velük a lopott termékek árát.

Szintén élettársával közösen járt lopni egy férfi több dorogi, esztergomi, és budapesti üzletbe is, mindezt azok után, hogy frissen szabadultak a börtönből. Egy tatabányai pár pedig a mostani esethez hasonlóan, összehangolt módon követte el a lopásokat: míg a nő elterelte a biztonsági őr figyelmét, a férfi telefonokat lopott az üzletből.

Forrás: Ügyészség