Halőrre támadt egy orvhalász a Priszpa-tónál

Vágólapra másolva!
Engedély nélkül próbált halat fogni egy férfi a Bajához közeli Priszpa-tónál. A halőr felfigyelt rá, és intézkedni akart vele szemben, amit a férfi úgy próbált megakadályozni, hogy fellökte, és fojtogatni kezdte.
Vágólapra másolva!

A Bajához közeli községben élő férfi tavaly augusztus 16-án este, a Priszpa-tó partján egy ismerőse stégén szabálytalanul horgászott. A halőr ezt észlelte, ezért odament hozzá a stégre, majd

felszólította, hogy mutassa meg az engedélyét, ha pedig nincs neki, nem horgászhat.

A férfi ezen úgy felháborodott, hogy

rátámadt a halőrre: meglökte, majd hátulról két kézzel fojtogatni kezdte.

Ennek során mindketten a földre estek. A halőr ugyan próbált védekezni, azonban a férfi folytatta a bántalmazást. A halőr végül a kiszabadult a támadó fogásából, elmenekült a helyszínről, és segítséget hívott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A halőr a bántalmazás során könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta vele szemben. Bűnösségéről a bajai bíróság fog dönteni.

Korábban Balatonmárián is rátámadt egy férfi két halőrre, miután azok engedély nélküli halászat során tetten érték. Egy idős budapesti férfinak szintén nem tetszett, hogy kérdőre vonta az egyik halőr, ezért megdobta egy kővel. Korábban Letenyén, illetve Badacsony és Szigliget között is történt halőrök elleni támadás.

Forrás: Ügyészség