Negyedmilliárd forintnyi ukrán cigit próbáltak átcsempészni Záhonynál

Vágólapra másolva!
Hamis diplomatajelzésű mikrobusszal próbált meg cigarettát átcsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen.
Vágólapra másolva!

Az autó átvizsgálásakor az ukrán sofőr és útitársa, egy magát jogosan diplomata útlevéllel igazoló nő a pénzügyőröknek azt mondta, hogy nem szállítanak bejelentésköteles árut, 

a raktérajtó viszont diplomáciai mentességet igazoló, nem hivatalos ukrán bélyegzővel ellátott papírcímkével volt leragasztva.


A pénzügyőrökkel való együttműködést az autó utasai megtagadták, nem engedték átvizsgálni az autót, bezárkóztak a kocsiba és mindketten telefonálni kezdtek. A pillanatot kihasználva a félig lehúzott ablakon keresztül az egyik pénzügyőrnek sikerült kinyitni az ajtót. A kocsit ezután átkutatták, az elkövetőt megbilincselték - olvasható a NAV közleményében.

A mikrobusz rakterében fekete fóliába csomagolt kartondobozokban 141 500 doboz zárjegy nélküli, több mint negyedmilliárd forint értékű ukrán cigarettát találtak.

A sofőrt gyanúsítottként kihallgatták ki, letartóztatásáról a napokban dönt a bíróság. Az ukrán állampolgárságú nő diplomáciai mentessége miatt szabadon távozhatott a helyszínről - írta közleményében az adóhatóság.