Megszólalt az ügyvéd, miután a bűnöző Gyárfás Tamás 7 évet kapott a Fenyő-gyilkosságért

Gyárfás Tamás tárgyalás, bíróság, Budapest, 2024.02.08.,
Vágólapra másolva!
7 év fegyházra ítélték Gyárfás Tamást azért, mert felbérelte a maffiavezér Portik Tamást, hogy az ölesse meg Fenyő Jánost. Gyárfás mindezt azért tette, hogy kiiktassa legfőbb riválisát. Az egykori baloldali médiavállalkozó, aki hosszú éveken át élvezte a szocialisták támogatását, a tárgyalás után valósággal megszökött az újságírók elől. Most ügyvédje beszélt arról, hogy gyárfás hogyan lehet továbbra is szabadlábon.
Vágólapra másolva!

Gyárfás Tamást, noha 7 év fegyházra ítélték, nem tartóztatták le. Ahogy korábban sem, mindössze kettő napot volt fogságban, a maradék időt teljesen szabadon tölthette. Még a lábáról is lekerül a nyomkövető, miután letette a 200 milliós óvadékot. Mindezt gond nélkül fizette ki, hiszen már évekkel ezelőtt 2.5 milliárd forintra becsülték a vagyonát.

Én azt gondolom most is és ebben egyetértek a bírósággal, hogy semmi olyan ok vagy bizonyíték vagy egyéb adat fel nem merült, ami a szökés, elrejtőzés veszélyére bármilyen módon utalna, függetlenül attól, hogy egyébként önmagában a hét év kimondva nagyon sok természetesen

- ismerte el két nappal az ítélet után az ATV-nek Zamecsnik Péter, Gyárfás ügyvédje.