Megrázó részletek a józsefvárosi csecsemőgyilkosságról

Vágólapra másolva!
Januárban holtan találtak egy alig pár hetes csecsemőt egy józsefvárosi lakás udvarán. A szomszédok hívták a rendőröket azzal, hogy házuk lichthofjában egy csecsemő mozdulatlanul fekszik. Ezután a rendőrök megállapították, hogy a csecsemőt megölték. Az anyát a helyszínen elfogták, majd kihallgatták. A rendőrség ma sajtótájékoztatót tartott az ügyben.
Vágólapra másolva!

Egy 22 éves nőt emberöléssel vádolnak, miután nagy valószínűséggel megölte a csecsemőjét. A kisbaba holttestét január 27-én a szomszédok egy józsefvárosi társasház lichthofjában találták meg, miután egy férfi erős szagot érzett. Ezek után azonnal hívták a rendőröket. 

A fiatal nő eltitkolta családja elől a terhességét, majd december 26-án megszülte a kislányát. 

Azonban a szülés napján a családja hívta a mentőket a nőhöz, akinek erős fájdalmai voltak. A rokonok azt gyanították, hogy vesegörcse van a nőnek.

Fülöp Gergely, FülöpGergely, alezredes, Teve utca, sajtótájékoztató, doorstep, józsefvárosi csecsemőgyilkosság, újszülött sérelmére elkövetett emberölés Józsefvárosban
Fülöp Gergely alezredes elmondta, a nő a kihallgatásakor ellenállt a rendőri intézkedésnek
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

Amikor a mentők megérkeztek a lakáshoz,  a nő nem engedte, hogy az orvosok megvizsgálják. Ezért bezárkózott a fürdőszobába, ahol korábban megszülte a gyerekét.

Mint kiderült a szülés után a csecsemőt csaknem 6 méter magasból kidobta az ablakon a társasház lichthofjába, ahol január 27-én az egyik szomszéd találta meg.

A csecsemőről a nő nem gondoskodott, halálát kihűlés és a köldökcsonton keresztüli erős vérzés okozta.

A nőt tegnap kihallgatták a rendőrök, mindent tagadott. Ezután a nőt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A fiatal nő jelenleg egy pszichiátrián van, ahol rendőrök őrzik.

Ahogy az Origo megírta, korábban történt csecsemőgyilkosság Kiskunfélegyházán, Emődön, Múcsonyban és Bábonymegyeren is.