Késsel, lécekkel és ásókkal támadtak egy férfira Ferencvárosban - videó

Ásóval és lécekkel támadtak - videó
Ásóval és lécekkel támadtak
Vágólapra másolva!
A hat, egymással rokonságban álló férfi 2022 februárjában ásóval, lécekkel, és késsel esett neki egy férfinak, akivel az egyikük korábban összeveszett. Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi február 28-án, délután barátjánál volt vendégségben egy IX. kerületi lakásban, amikor összevesztek.

A vita addig fajult, hogy késsel támadta egymásra, melynek során mindkét férfi megsérült.

A férfi később elmondta a családjának hogy veszekedtek ismerősével, akik felháborodtak emiatt, és elhatározták, hogy számon kérik az ismerőst. Még aznap éjjel megjelentek a házánál, és az udvaron, illetve a lépcsőházban talált ásókkal és lécekkel felmentek a férfi lakására, és bekopogtak hozzá.

A férfi nem nyitott ajtót, ezért az egyik támadó azt berúgta, majd bementek a lakásba, ahol

a férfira támadtak, és ütni-verni kezdték. A férfi ijedtében kiugrott az első emeleti lakás ablakából,

majd sérülten próbált menekülni támadói elől. Azok viszont a közelben utolérték, majd az

ásókkal és lécekkel tovább ütötték, miután pedig a földre került, megrugdosták, egyikük pedig egy késsel többször is megszúrta.

A megvert férfinak életveszélyes sérülései lettek.

A főügyészség a késelő férfi ellen életveszélyes testi sértés, társai ellen súlyos testi sértés, illetve garázdaság miatt emelt vádat. A vádlottak közül négyen többszörös visszaesők, velük szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását, két vádlottal szemben pedig próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést javasolt.

Három évvel ezelőtt szintén ásóval, illetve kaszával és vasvillával támadt egy hatfős társaság egy nyírbátori családra, egy férfi Nyergesújfalun pedig munkatársát akarta ásóval agyonütni egy elfajult vita során. Egy bajai férfi a szomszédjára, egy szabolcsi férfi pedig a rendőrökre rontott rá ásóval a kezében.

Forrás: Ügyészség