Hónapokig azt hazudta a dollármédia, hogy Demeter Szilárd megbukott - a héten derült ki: a legnagyobb magyar múzeum főigazgatója lett

Szólásszabadság, konferencia, Várkert, Bazár, 2024.02.20.,  kerekasztal, Schmidt, Mária, Demeter, Szilárd, Megadja, Gábor,
Demeter Szilárd lett a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
A Mandiner számolt be róla korábban, hogy Demeter Szilárd nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatát. A pályázat eredményét a Nemzeti Kulturális Tanács keddi ülésén Csák János kulturális és innovációs miniszter jelentette be.
Vágólapra másolva!

A Mandiner friss összefoglalójában emlékeztet, hogy bármit is állítottak az ellenzéki sajtóban, nem sikerült lejáratni Demeter Szilárdot, és kiderült, hogy mégis marad a PIM élén további öt évre. Mindezek fényében a lap szerint azért nem árt felidézni, hogyan is próbálták meg hitelteleníteni a balos lapok Demetert.

Mindenáron le akarták járatni

Emlékezetes például a hvg.hu azon mondata, miszerint Demeter Szilárd „miniszteri biztosi posztját elbukta ugyanúgy, ahogy az ötödik Orbán-kormány idején forrásai és lobbijai nagy részét is.”

Erre Demeter Szilárd egy, a Mandinernek adott interjújában úgy reagált: „A HVG alternatív valóságát nem tisztem korrigálni. Maradjunk a tényeknél: a miniszteri biztosi poszt az előző miniszter mandátumának lejártával a jogszabály erejénél fogva megszűnik, tehát

nem buktam el semmit, hanem véget ért egy kormányzati ciklus.

Az új miniszternek pedig nem nagyon vannak miniszteri biztosai. Az új kormányzati logika alapján úgy gondolhatják, hogy azért van a kulturális kormányzat, hogy oldják meg a dolgaikat lehetőleg az apparátuson belül”.

A portál szerint szintén eszünkbe juthat, hogy a Magyar Narancs még ennél is messzebbre ment, ők ugyanis egyenesen címlapon hozták Demeter – állítólagos – várható bukását: „Demeter Szilárd alacsony röpte és közeli zuhanása” címmel. 

Nos, úgy fest, a kegyvesztettségről, bukásról és mélyrepülésről szóló remények és vágyvezérelt újságírói mondatok nem jöttek be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK