Rablással végződött az üzletelés Tiszakécskén

Vágólapra másolva!
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek két férfit, és női társukat, akik késsel zsaroltak ki értékeket két tiszakécskei lakostól.
Vágólapra másolva!

A piacon nézelődött egy férfi január 28-án délelőtt, amikor összefutott egy régi barátjával. Beszélgetni kezdtek, majd megegyeztek, hogy később találkoznak Tiszakécskén, a férfi házánál.

Az ismerős a barátnőjével, és egy idegennel érkezett a megbeszélt helyre kocsival, csatlakozott hozzájuk a férfi, majd beszélgetni kezdtek. Rövid időn belül kiderült hogy többről van szó, mint baráti beszélgetés, a társaság üzletelési célból kereste fel a férfit. Rezet akartak eladni neki több százezer forintért, azonban a férfi visszautasította. Az idegen ekkor

kést vett elő, amit a férfi nyakához szegezett, majd követelte, hogy kísérje a lakásába és adjon neki 100 ezer forintot.

A trió női tagja is bement velük a házba, a férfi barátja pedig a kocsiban maradt. A lakásban a férfi el tudott menekülni támadói elől, bezárkózott az egyik szobába. Azonban otthon volt lakótársa, egy nő és annak a gyereke is.

A rabló ezután az asszonyt szemelte ki, követelte, hogy adja oda neki a házban lévő összes telefont, majd meg is ütötte.

A férfi nem tudta elviselni, hogy lakótársát bántják, ezért előjött, hogy odaadja a telefonokat, hogy minél hamarabb megszabaduljanak a rablóktól.

Eközben megjelent az áldozatok főbérlője, aki kirakta a lakásból a támadókat.

A rablók végül két telefonnal és egy hangszóróval távoztak a helyszínről.

Forrás: Police.hu

A kecskeméti rendőrök nyomozni kezdtek a trió elfogása ügyében.

Elsőként a 35 éves asszonyt és 61 éves párját fogták el január 30-án, az 52 éves férfira pedig másnap csaptak le.

Mindhármukat őrizetbe vették, kihallgatták, majd a banda két tagjának letartóztatását javasolták.

Szintén saját otthonában raboltak ki egy miskolci férfit tavaly tavasszal: a két csuklyát viselő idegen baseball-ütőkkel felfegyverkezve törte rá az ajtót, és rendőröknek adták ki magukat, majd átkutatták a házat. Egy zuglói férfit pedig fegyverrel kényszerített egy banda, hogy adja át az értékeit. Egy 100 éves kaposvári asszonyt pedig félholtra vertek és fojtogattak, majd pénzt, értékeket, és műtárgyakat vittek el tőle.