Gyerekek támadtak egy férfira Kőbányán

Tizenévesek akartak kirabolni egy fiút, támadás, vádemelés, X. kerület, Budapest
A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik tavaly augusztusban, a X. kerületben megpróbáltak kirabolni egy másik fiút. A támadást végül szemtanúk fékezték meg.
Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vágólapra másolva!
Három fiú azért támadt egy férfira Kőbányán, mert meg akarták szerezni a telefonját és az egyéb értékeit. Megverték a férfit, végül a többi gyalogos lépett közbe, a támadók üres kézzel elmenekültek.
Vágólapra másolva!

A 13, 15 és 16 éves fiúk augusztus 22-én délután Kőbányán vettek észre egy fiatal férfit, aki a járdán várt és közben telefonált. Odamentek a 18 éves férfihoz, 

körbeállták és szidni kezdték, majd követelték, hogy adja oda nekik a mobiltelefonját és az értékeit, különben megverik. A 13 éves fiú meg is rúgta és meglökte az férfit, aki azonban továbbra is ellenállt, ezért a 15 éves fiú is többször megütötte.

Egy kutyát sétáltató nő odament és megpróbálta elküldeni a támadókat, akik pár métert hátráltak, azonban a 15 éves fiú visszafordult és újra rátámadt az férfira, ütötte és lökdöste. A férfi továbbra is védekezett, így verekedni kezdtek, végül mindketten a földre kerültek. Eközben a 16 éves támadó is többször megütötte férfit. A támadásnak két másik szemtanú vetett véget, akik elzavarták a támadókat, így azok végül üres kézzel elmenekültek.

A férfinak könnyebb, horzsolásos, illetve zúzódásos sérülései lettek.

Az ügyészség a három fiatallal szemben csoportos rablás miatt emelt vádat, és javítóintézeti nevelés elrendelését javasolta. 

Néhány évvel ezelőtt egy öttagú kamaszbanda támadt fegyverrel, illetve bicskával budapesti emberekre, majd kirabolták őket. Összesen 11 áldozatuk volt. Szintén öt tizenéves fiú támadt egy hatodikra Budapesten, majd bicskával fenyegették meg, hogy adja oda nekik a nála lévő pénzt. Három soproni kamasz az iskolatársát rabolta ki, tanítás után az utcán rátámadtak. Miskolcon is történt hasonló eset, két kamasz erőszakkal szerezte meg három másik fiatal pénzét és értékeit.