Gyalázkodás a Klubrádióban: törölték Arató András botrányos cikkét

Arató András, Klubrádió
A Soros-pénzekből működő Klubrádió vezetője prostituáltnak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot, majd sunyi módon átírták a címet.
Vágólapra másolva!
Hatalmas felháborodást keltett Arató András hétfőn, a Klubrádión megjelent publicisztikája, amelyben obszcén módon fejezte ki véleményét Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. Mostanra a cikket is törölték.
Vágólapra másolva!

A Klubrádió vezetősége, úgy tűnik, belátta, hogy Arató András a botrányos publicisztikájával túl messzire ment, ugyanis a címváltoztatás után végül teljesen törölték oldalukról a véleménycikket. A nagy port kavaró botrány ellenére azonban a Klubrádió a Magyar Nemzet kérdéseire nem reagál, amelyeket az elnök-vezérigazgató Novák Katalint és Varga Juditot gyalázó botrányos címadásával kapcsolatban küldtek nekik. 

Az elektronikus megkeresésükben egyebek mellett arra voltak kíváncsiak, hogy a szerző, valamint a főszerkesztő Hardy Mihály vállalják-e a felelősséget és lemondanak-e a portálnál betöltött vezető tisztségeikről. Azt a kérdést is feltették, hogy milyen formában kívánják megkövetni a sértetteket, akik egyike a jelenleg is hivatalban lévő köztársasági elnök.

Mélyen hallgatnak a női jogvédő szervezetek

Az emberi jogokért és a nők és férfiak egyenjogúságáért rendszeresen kiálló, de általában csak a kormányt bíráló civil szervezetek nem bírálták érdemben az obszcén publicisztikát, azonban több közéleti szereplő is hangot adott felháborodásának. 

A botrányos címadást elítélte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, valamint számos közéleti szereplő. Mások mellett tiltakozását fejezte ki Kocsis Máté, a Fidesz frakció-vezetője; Dúró Dóra, a Mi Hazánk parlamenti képviselője; valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi alelnöke. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István pedig jelezte:

becsületsértés vétség gyanúja miatt tesz feljelentést tesz a Klubrádió ellen.

Mint arról az Origo már korábban beszámolt, „Kurvák cseréje” címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. 

Talán még ők is érezték, hogy ezzel túl messzire mentek, ugyanis hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, ugyanis még az url-t is átírták.

Az internet azonban nem felejt: a Google-keresésekben is jól látszik az eredeti verzió. 

 

Ha a címet át is írták, Arató András véleménycikke még hemzseg a közönséges sértésektől. A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán azt írta:

ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.

Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Jellemző az is, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”.


 

Borítókép: Arató András (Forrás: Facebook/Gólem Színház)