Gulyás Gergely: Brüsszelben azok vannak többségben, akik háborúpártiak

Kormányinfó, Gulyás Gergely, Szentkirályi Alexandra, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Sajtóterem, 2024.02.01.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter
Vágólapra másolva!
Alapvető nézőpontbeli különbség van az Európai Unió tagállamainak többsége és Magyarország között, a nagy tagállamok azonban nem a megoldásra törekszenek, hanem a Magyarország elleni "zsarolás durva és elfogadhatatlan formáit próbálják meg alkalmazni" - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely közölte: Magyarország hosszú ideje azt mondja, a háború nem jelent megoldást, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség Ukrajnában, az EU-ban azonban azok vannak többségben, akik a háború pártján állnak.

 

Brüsszelben alapvető változásra van szükség, hogy a hangnem megváltozzon, a júniusi európai parlamenti választás lehetőséget nyújt a polgároknak arra, hogy véleményüket kifejezzék

 

- mondta; hozzátéve: Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli uniós csúcson folyamatos egyeztetéseket folytat, továbbra is igyekszik a nemzeti érdekek figyelembe vételével megegyezésre jutni, de ez nem biztos, hogy be fog következni.

A Kormányinfóról szóló tudósításunkat itt követheti, a brüsszeli EU-csúcs fontosabb eseményeiről pedig folyamatosan beszámolunk.