Fejszével verte halálra egy 14 éves Bács-Kiskun vármegyei fiú az anyját

Vágólapra másolva!
Egy Bács-Kiskun Vármegyei fiú halállistát írt, aminek az első helyén az anyja volt. 2022-ben iskola helyett hazament, ahol lesben várta az anyját egy fejszével a kezében. Amikor a nő hazaért, rátámadt és megölte. Ezek után elvette a pénzét és átutazott az apjához Borsodba.
Vágólapra másolva!

A fiú 2022 novemberében költözött egy Bács-Kiskun Vármegyei településre, ahol az anyjával és annak élettársával lakott együtt. A 14 éves fiút már akkor foglalkoztatta a gyilkolás gondolata, ezért 

írt egy halállistát, aminek az első helyén az anyja, a második helyén pedig a család egyik barátja volt. 

 

Rendőrség, illusztráció,
Képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51 / Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51

Egy hónappal később a fiú reggel az anyjával együtt elindult az iskolába. Ott azonban nem ment be az épületbe, hanem észrevétlenül hazament. Otthon az egyik sarokban elbújt, egy 90 centis fejszével a kezében. 

Amikor az anyja hazaért, a fiú hátulról rátámadt, és kétszer fejen ütötte a fejszével. A nő azonnal belehalt a sérüléseibe. 

A fiú ezek után befektette az ágyba, betakarta és feltakarította a vért. Elvette a pénzét, a telefonját és magához vett még valamennyi ételt, majd az apjához utazott Borsodba. A rendőrök ott fogták el. 

Első fokon a bíróság emberölés és kifosztás miatt 11 év fiatalkorúak börtönére ítélte. A döntés ellen az ügyészség súlyosításért, a fiú és a védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni - írja az Ügyészség

Ahogy korábban az Origo megírta, egy férfi megölte az anyját a XVI. kerületben, egy másik pedig Zuglóban. Kiskunhalason a 81 éves anyját ölte meg egy férfi, Káldon egy 20 éves férfi végzett az anyjával.