Elkezdődött a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése

Fotó: Facebook/Kocsis Máté
Vágólapra másolva!
Szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődött a tanácskozás, amelyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése. Kocsis Máté a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője közösségi oldalán osztott meg egy képet arról, ahogy Balatonalmádiba érkezik.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP szezonnyitó kihelyezett frakcióülése kétnapos lesz. Kocsis Máté egy korábbi bejegyzésben jelezte, hogy a kormánypártok tanácskozását február 21–22. között tartják. A Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy

szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás, amelyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Jellemzően a tanácskozás másnapján sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté és Simicskó István, a két kormánypárti frakcióvezető.

Az ülés jelentőségét az is növeli, hogy kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag. Kocsis Máté a napokban jelezte, hogy kezdeményezte a házelnöknél, hogy tűzze napirendre Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK