Vágólapra másolva!
Börtön-, illetve fegyházbüntetés várhat arra a testvérpárra és harmadik társukra, akik egy pápai munkásszállón ütötték-verték lakótársaikat, ami miatt két férfi is súlyos fejsérülést szenvedett, egyiküknek betört a koponyája.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban megírtuk, a fiatal fiú és bátyja 19 éves társukkal és családtagjaikkal együtt 2022. december 18-án érkezett Pápára azért, hogy három nappal később dolgozni kezdjenek. Másnap együtt iszogattak a munkásszállón, majd éjfélkor rokonukkal üzenve megkérték a második emeleten lakó ismerősüket, hogy a szálló buszával vigyen még nekik sört.

A férfi ezt visszautasította, majd miután a 19 éves fiú hangosan szidni kezdte, még az ajtót is kulcsra zárta. A fiatal ezen felháborodott,

ütni, rúgni kezdte a szobaajtót, melybe a testvérpár is bekapcsolódott. Közben azzal fenyegették a férfit, hogy a lábánál fogva húzzák ki a szobából és megölik.

Közösen egy lyukat ütöttek a szobaajtón, és azon keresztül megragadták áldozatukat, aki azonban kiszabadult a fogásukból. Végül a három férfi

betörte az ajtót, berohant a szobába, rátámadtak a férfira, az ágyra lökték, ahol ütni-verni kezdték.

A verekedésnek a 19 éves támadó anyja vetett véget, aki megvédte a férfit a további ütésektől. Közben azonban több lakó is megjelent, akikre fiatalok szintén rátámadtak. A lakótársak védekeztek, majd egyenként elhagyták a szobát.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfiak ezek után a összetörték a szoba berendezését, a széttört bútorok maradványai közül pedig a két testvér egy-egy asztallábat, társuk pedig egy fa asztalmerevítőt vett magához. A 19 éves férfi kezében a fadarabbal kiszaladt az udvarra, míg a testvérek az asztallábakkal csapkodva a folyosó végén lévő emberek felé szaladtak, akik futva menekültek előlük.

A két férfi, kezükben az asztallábakkal lefutott az első emeletre, ahol a fiatalkorú utolért egy férfit, és az asztallábbal megpróbálta fejbe verni.

A férfi egy széket maga elé tartva védekezett és hátrált előle, ám miután a támadó bátyja is csatlakozott a verekedésbe, az áldozat kiejtette a széket a kezéből,

és térdelve, kezeit maga elé tartva próbált védekezni az ütéseik ellen. Végül a fia próbálta megvédeni, ám a támadók őt sem kímélték,

ütni-verni kezdték az asztallábakkal, ami miatt betört a koponyája. A magatehetetlenül fekvő férfi és a szintén fejsérüléseket szenvedett édesapja bántalmazásának végül a szemtanúk vetettek véget.

Azonban ha senki nem lép közbe, és az áldozatok nem próbálnak védekezni, akár meg is halhattak volna.

Az ügyészség a testvérpárral szemben gyilkossági kísérlet miatt emelt, vádat, ezen kívül harmadik társukkal együtt magánlaksértés, súlyos testi sértés kísérlete, és rongálás miatt is felelniük kell

. Az idősebb testvérrel szemben fegyházbüntetés, öccsével szemben fiatalkorúak börtöne, míg társukkal szemben börtönbüntetés kiszabását javasolta azzal, hogy a két testvér feltételes szabadságra nem bocsátható.

Néhány évvel ezelőtt a nyitrai munkásszállón tört ki hasonló tömegverekedés, melyben egy férfi meg is halt. Egy hegyeshalmi munkásszállón is majdnem tragédiával végződött a szobatársak verekedése, ahogyan egy oroszlányi szállón is, ahol egy férfi arcába tapostak egy elfajult vita során.

Forrás: Ügyészség