A ToTu-t is megkóstolhatták a MentesFeszt látogatói

Vágólapra másolva!
Január 7-én tartották Budapesten az ELTE Gömb Aulájában a glutén-, laktóz- és cukormentes egészségtudatos termékek és szolgáltatások fesztiválját, amiről természetesen a tojásfehérje-alapú ToTu termékek sem hiányozhattak.
Vágólapra másolva!

„Egyre több ember él kimutatott étel-érzékenységgel. Mi tojásfehérje-alapú tejtermék helyettesítőinkkel túró-, tejföl-, krémsajt- és ízesített tejtermék-alternatívákat biztosítunk a tejfehérje-allergiásoknak, laktózérzékenyeknek. Sőt, mivel a tojásfehérjében szénhidrát és zsír sem található, ezek a magyar fejlesztésű és gyártású termékek a diétázók és sportolók körében is egyre és egyre népszerűbbek” – mondta el Dr. Németh Csaba, a ToTu fejlesztési igazgatója.

A pale és keto étrendbe is beilleszthető a ToTu

A tojásfehérjéből készült „túró” vagy „tejföl” egyébként nem csak az ételérzékenyek körében terjed. Számos divatos étrendbe, mint a paleo vagy keto, amelyek követői szintén elhagyják a tej és tejtermékek fogyasztását, szintén remekül beilleszthetőek ezek a finomságok.

MentesFeszten egyébként egyre nagyobb teret kapnak a vegán élelmiszerek, amik 100%-ban növényi eredetűek, így tojást sem tartalmazhatnak. Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan férnek meg egymás mellett a vegán és ToTu tejtermék-helyettesítők?

Forrás:Origo

A ToTu-t a cukorbetegek is fogyaszthatják

„Nekünk a tejtermékek fogyasztásával és a vegán életmóddal sincs semmi bajunk, ezt le kell szögezni. Azok, akik ehetnek jóminőségű és ínycsiklandozó tejtermékeket, miért is ne tennék? Vagy valaki miért ne dönthetne a vegán életmód és a növényi tejtermék-alternatívák mellett? Szerencsére a mi termékeink remekül elférnek a többi termék mellett az áruházak polcain, és van olyan egyediségük és a többitől eltérő pozitív tulajdonságuk, amik az egyre nagyobb arányú jenlétüket indokolja. Ilyen például, hogy a laktózmentes tehéntejhez vagy növényi italokhoz képest, melyek szénhidrát tartalma jelentős, a tojásfehérje-alapú termékeket a cukorbetegek is fogyaszthatják” – mesélte Dr. Németh Csaba élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.

Aki szemezne a „tojásfehérje-túróval”, és megkóstolná az, idén ideaza és külföldön is számos rendezvényen megteheti. Érdemes követi a ToTu közösségi oldalát.