Hazánk felkészült az uniós elnökségre, a globalista elit már most össztűz alá vette Magyarországot

ZSIGMOND Barna Pál államtitkár beszél Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2023. szeptember 25. Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, 2023. szeptember 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Mi a tiszteleten és szuverenitáson alapuló európai együttműködésben hiszünk - írta szerda reggeli Facebook-bejegyzésében Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

Rámutatott: nagy politikai felfordulást keltett Brüsszelben, hogy Charles Michel, az Európai Tanács elnöke európai parlamenti képviselőnek indul, így

ideiglenesen akár az ebben a körben legtapasztaltabb Orbán Viktor miniszterelnök is lehetne az állam- és kormányfőkből álló testület elnöke.

Európa-szerte erősödik a jobboldal

Kifejtette, hogy a baloldal fél attól, hogy az elmúlt időszak válságainak rossz brüsszeli kezelése miatt, szerte Európában a tagállami és európai parlamenti választásokon, számos esetben jobboldali győzelem várható. Hozzátette:

a jobboldal megerősödése nem meglepő, ugyanis az emberek egyértelmű üzenetet küldhetnek Brüsszelnek: "nem kérnek azokból a hibákból, amelyeket a túlterjeszkedő hatalom és bürokrácia az elmúlt években elkövetett".

Zsigmond Barna Pál Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hazánk lesz az Uniós soros elnöke, össztűz a globalistáktól

Aggodalommal tölti el a baloldalt az is, vélekedett, hogy júliustól Magyarország lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Az államtitkár rámutatott, hogy

a magyarellenes Gwendoline Delbos-Corfield szerint kudarc lenne, ha normálisként tekintetének a magyar elnökségre, és felszólította a jelenlegi belga elnökséget, hogy folytassák a jogállamisági eljárást hazánk ellen.

Ehhez kapcsolódóan felidézte azt is, hogy

Petri Sarvamaa finn képviselő egyenesen a magyar szavazati jog megvonását kezdeményezi.

- közölte Zsigmond Barna Pál.

Magyarország alaposan felkészült

A magyar elnökség ismét kitűnő lesz - szögezte le.

- jelentette ki, majd emlékeztetett: a szuverenitásunk védelméről szóló nemzeti konzultáció során a magyar emberek elmondhatják véleményüket a legfontosabb, Európa és benne Magyarország jövőjét meghatározó sorskérdésekről. Ugyanakkor leszögezte:

a kormány a nemzeti konzultációban megjelenő magyar álláspontot fogja képviselni a brüsszeli fórumokon.

Hazánk az egységben és békében érdekelt

Magyarország az Európai Unió egységében érdekelt, egy olyan felelős együttműködésben, amely az elmúlt időszakban egyébként nem volt jellemző - írta. Véleménye szerint lesznek viták, mert "nem hisznek a diktátumokban, a leckéztetésben", és elutasítják "a tagállami érdekek megkerülésének eddigi gyakorlatát".

- fogalmazott. Ugyanakkor előrebocsátotta: "a magyar elnökség során professzionális munka következik". A céljuk az - tette hozzá a Facebook-bejegyzése végén Zsigmond Barna Pál, hogy minél jobban hozzájáruljunk Európa versenyképességének helyreállításához és egy nemzetállami együttműködésen alapuló, erős Európa visszaépítéséhez.