Zajlik a svéd miniszterelnök budapesti látogatásának előkészítése

KRISTERSSON, Ulf; ORBÁN Viktor, Az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozója Spanyolországban
Granada, 2023. október 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetőit hívta meg az EPC tanácskozására. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Válaszolt a svéd miniszterelnök Orbán Viktor levelére, zajlik a találkozó előkészítése – írta a Magyar Nemzet. 
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a svéd miniszterelnök magyarországi látogatása időpontjának és tartalmának egyeztetése – írta meg az Index kormányzati forrásokra hivatkozva. Havasi Bertalan a portál érdeklődésére válaszolva úgy válaszolt: megkapták a svéd miniszterelnök pozitív válaszát. Minden megy a maga útján – tette hozzá.

Orbán Viktor Budapestre hívta a svéd kormányfőt Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor még korábban magyarországi látogatásra hívta meg Ulf Kristerssont, Svédország miniszterelnökét. A kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása, valamint a magyar–svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével – mondta a minap Havasi Bertalan.