Óriási széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést

Szél, tél, vihar, napsütés, szeles idő, Ciara, 2020.02.11., Budapest
Szél, tél, vihar, napsütés, szeles idő, Ciara. 2020.02.11 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
A Hungaromet Zrt. hatalmas széllökések miatt adott ki másodfokú figyelmeztetést Fejér és Pest vármegyére. Helyenként akár 90 kilométer körüli széllökések is lehetnek.
Vágólapra másolva!

Szerdán az esti, késő esti óráktól északnyugaton, majd északon inkább csak a magasabban fekvő részeken óránkénti 70 kilométeresnél erősebb széllökések is előfordulhatnak északnyugati irányból.

Csütörtökön napközben északon és a középső részeken a maximális széllökések sebessége elérheti az óránkénti 70 kilométert, kiemelten

Fejér és Pest vármegyében a késő délelőtti óráktól kora délutánig átmenetileg egy-egy, óránkénti 90 kilométer körüli széllökés is előfordulhat.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pest és Fejér vármegyére csütörtökre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki a viharos szél veszélye miatt a HungaroMet Zrt., az ország többi részére - Vas, Zala, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye kivételével - pedig elsőfokú figyelmeztetést, ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70 kilométert is.