Eltiltás alatt okozott halálos balesetet egy férfi

Vágólapra másolva!
A férfit nem érdekelte, hogy eltiltották a vezetéstől, többször is vezetett. Tavaly februárban, az M0-son nem tartott megfelelő követési távolságot, majd nekiütközött egy álló kamionnak. A balesetben az egyik utasa a helyszínen meghalt. A férfit ez sem zavarta, gyalog elmenekült.
Vágólapra másolva!

A férfinak nem volt jogosítványa, valamint egy korábbi büntetőeljárás miatt eltiltották a vezetéstől. Ennek ellenére 2022-ben kétszer is megállították a rendőrök vezetés közben.

Forrás: Ügyészség.hu

2023. február 10-én az M0-son hajtott egy kocsival Szigetszentmiklósnál az M5-ös autópálya felé. Az autóban két utas is volt. A férfi nem tartott megfelelő követési távolságot, ezért amikor az előtte haladó autó fékezett, neki vészfékeznie kellett.

A kormány elrántotta jobbra, majd a kocsival nekicsapódott egy álló kamionba.

Forrás: Ügyészség.hu

A balesetben az autó mindkét utasa megsérült, az egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen meghalt. A férfi ezzel nem foglalkozott, nem segített nekik, hanem gyalog elmenekült.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával, segítségnyújtás elmulasztásával és eltiltás hatálya alatti vezetéssel vádolja a férfit. Ahogy korábban megírtuk, a férfi nem vállalta a felelősséget a balesetért.

2021 első napján egy férfi jogosítvány nélkül és részegen okozott balesetet az M1-esen, Nyárlőrincnél pedig egy bedrogozott sofőr okozott halálos balesetet.