Máté Gábor bevallotta: gyakran félház sincs a Katona József Színházban

Máté, Gábor, színművész, Katona, József, Színház, igazgatója,
Bécs, 2014. március 17. Máté Gábor, a Katona József Színház ügyvezető igazgatója beszél a bécsi Burgtheaterben, az osztrák nemzeti színházban március 13-án kezdődött Magyarország Fesztiválja keretén belül megrendezett Színház a mai magyar valóságban című kerekasztal-beszélgetésen 2014. március 16-án. Az eseményen a magyarországi független és az állami színházak helyzetéről, a politika és a kultúra kapcsolatáról tartottak pódiumbeszélgetést. MTI Fotó: Filep István
Vágólapra másolva!
Beismerte Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, hogy kedvezményeket adtak a Gyurcsány-párt tagjainak, de persze a botrányos döntésért semmilyen felelősséget nem vállal. A Gyurcsány-közeli színházigazgató mindezek mellett saját korábbi hazugságait is leleplezte, miszerint a színházában mindig telt ház van, sőt pótszékeket kell behozni. Most azt állította, hogy többször csak fél ház volt. Azzal a nyilvánvaló hazugsággal is előállt, hogy hétvégén tudta meg a botrányos kedvezményeket, és ezért nem tudtak rá jól reagálni. 
Vágólapra másolva!

Újabb szánalmas magyarázatokkal és hazugságokkal állt elő Máté Gábor, a Katona József Színház vezetője a Gyurcsány-pártnak nyújtott kedvezményekről. Az igazgató az Indexnek elárulta, hogy

Máté azt is mondta, novemberben teljesen váratlanul és megmagyarázhatatlanul leállt a jegyvásárlás, és egyszer csak azon kapták magukat a színészek (is), hogy fél ház előtt játszanak. Az egyik előadáson le kellett ereszteni a felezőt, annyira kellemetlen volt az üres terem - tette hozzá.

Ezzel a szánalmas magyarázkodással csak az a legfőbb probléma, hogy

Máté korábban azt állította, hogy telt házzal, sőt 110 százalékos foglalással mennek az előadásaik, és pótszékeket kell behozni.

Tehát most maga az igazgató vallotta be, hogy korábban saját maga hazudott a telt házakról.

Máté Gábor újabb szánalmas magyarázatokkal állt elő a Gyurcsány-pártnak nyújtott kedvezményről Forrás: MTI/Filep István

Semmilyen felelősséget nem vállal Máté

Mindezek mellett most azt is bevallotta, hogy tudott a Gyurcsány-pártnak nyújtott kedvezményről, de persze felelősséget most sem vállalt a botrányért. A baloldali színházigazgató a következő szánalmas magyarázattal állt elő:

Az utóbbi magyarázat annyira elképesztő, hogy nevetés nélkül nehéz volt kibírni az olvasását.

Majd pedig azzal a teljes képtelenséggel folytatta, hogy

Az utóbbi állítás egyértelműen hazugság, mivel a színházban a hétvégék számítanak a fő napoknak, amikor a legtöbb színész ott van.

Máté persze az esetleges lemondásáról azt mondta,

Korábban még Black Fridayról beszélt Máté

Máté mostani szánalmas magyarázkodása annak fényében is döbbenetes, hogy pár hete még azt állították, hogy az MTA-nak is adtak már kedvezményt, nem beszélve, hogy november egyik péntekén Black Friday volt. Most az interjúban persze már szó sincsen Black Fridayról. Így a korábbi magyarázkodás is egy ócska hazugság volt.

Korábban írtunk arról is, hogy egészen abszurd és szánalmas magyarázkodásba kezdtek a Gyurcsány-párt politikusai a Katona József Színház botránya kapcsán. Az ügy annyira kínos, hogy már fegyelmi is van a színházban, és több baloldali politikus is vizsgálatot akar. Gyurcsány emberei persze inkább magyarázkodtak. A legmegdöbbentőbb Szaniszló Sándor, az MSZP-ből Gyurcsányhoz dezertált polgármester volt, aki kijelentette: azért kaptak kedvezménnyel jegyeket, mert a Katona József Színházban kevés a néző, nem tudják eladni a jegyeket.