Lehetetlen a parkolás ebben a budapesti utcában a baloldali vezetés miatt

Pikó András Józsefváros
Vágólapra másolva!
A Metropol közölt arról egy összeállítást, hogy nagyon el vannak keseredve Józsefvárosban az ott lakók, ugyanis a baloldali kerületi vezetés által hozott új forgalmi rend szerint kizárólag menetiránnyal ellentétesen, azaz visszafelé tudnak parkolni az autósok, miután a halszálka parkolás az egyirányúsítás után is a régi maradt. Ha ez nem lenne elég, az is nehezíti a parkolást, hogy egy négyméteres bicikliutat építettek Pikó Andrásék.
Vágólapra másolva!

A Metropol írta meg, hogy négy méter hosszan tartó új bicikliút, egyirányúsított utca, kizárólag tolató parkolással – ez a baloldali vezetés egyik új húzása. A portál szerint Józsefváros önkormányzatában kedvelhetik a fekete humort, mivel inkább poénról, mintsem szakmai hozzáértésről tanúskodik a Teleki téri piac környékének forgalmi rend megváltoztatása. A felháborodott környékbeliek teljesen kiakadtak.

Jó tanítványa Karácsony Gergelynek

Úgy tűnik, jó tanítványa az autósokat üldöző és ésszerűtlen lépéseiről elhíresült Karácsony Gergelynek Pikó András józsefvárosi polgármester. Abszurdabbnál abszurdabb és egyre drágább a közterület-használat, még az ott élők számára is.

Először több tízezres parkolási sarcot vetett ki, majd több száz parkolóhelyet szüntetett meg.

Legutóbb pedig a forgalmi rend folyamatos változtatásával okozott bosszúságot az autósoknak. Miután a Magdolna negyed forgalmi rendjét sikerült feje tetejére állítani, a Teleki tér környékét is megbolygatta.

– mondta József.

A helyiek, ha csak tehetik, nem parkolnak a Kun utcában. Inkább garázst bérelnek, mert az biztonságos, és kb. ugyanannyiba kerül, mint a Pikó-féle közterületi parkolási engedély Fotó: Markovics Gábor Forrás: Metropol

A környéken élő férfi hozzátette:

Egy neve elhallgatását kérő helybéli azon dühöng, hogy több háztömböt kell megkerülnie, hogy rá tudjon fordulni az egyirányúsított Kun utcára, de ennél is jobban felháborítja, hogy

nem fordították meg a parkolás irányát, amit most már csak visszafelé lehet megtenni.

A férfi szerint senkit nem kérdezett meg az önkormányzat arról, hogy akarják-e a forgalmi változtatást, vagy sem.

Négy méternyi biciklisáv szemben a forgalommal

A piac másik oldalán is találni megmosolyogtató megoldást a baloldalra jellemző újítás szellemében. A Teleki László tér és a Karácsony Sándor utca sarkán létesített "bicikliút" ugyanis erős kérdőjeleket vet fel mind a járókelőkben, mint a biciklisekben, mind az autósokban.

A kerékpárosokat szemben ráengedik az egyirányú forgalomra. Fotó: Markovics Gábor Forrás: Metropol

–véleményezte Edit, a piacra igyekvő kismama. Egy férfi szerint ez éppen csak arra jó, hogy megakadályozza a kétfelé kanyarodó autósok egymás mellé állását.

– kérdezte.