Láncfűrésszel támadt a rendőrökre egy taksonyi férfi

Vágólapra másolva!
Egy taksonyi férfi összeveszett a szomszédaival, majd láncfűrésszel fenyegette őket. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, a férfi rájuk támadt a fűrésszel. Csak akkor tette le a szerszámot, amikor lefújták könnygázzal. A bíróság első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélte, de az ügyészség súlyosítás miatt fellebbezett. 
Vágólapra másolva!

A középkorú taksonyi férfi 2020. szeptember 27-én összeveszett szomszédaival, ami addig fajult, hogy benzinmotoros fűrésszel fenyegette meg őket. A szomszédok ezért telefonon hívták a rendőröket.

Az utcán tartózkodó férfi még akkor sem volt hajlandó leállítani a láncfűrészt, amikor az egyik rendőr erre utasította. Ehelyett a tőle 1-2 méterre álló

két rendőr felé indult hadonászva a láncfűrésszel, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket.

Forrás: Ügyészség.hu

Az egyik rendőr a férfi támadása elől kihátrált, míg a társa könnygázzal többször lefújta. A férfi ekkor felhagyott a támadással, leállította a láncfűrészt és a lakásába futott, ahol a rendőrök elfogták.

A bíróság első fokon emberölési kísérlet miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte a visszaeső férfit. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett, amit másodfokon fenntartott a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Forrás: Ügyészség

Az Origo korábban megírta, hogy egy érdi férfi az apjára támadt láncfűrésszel, Pápán pedig egy férfi a szerszámmal akart rendezni egy vitát. Egy dunavecsei férfi a szomszédjára rontott rá láncfűrésszel, Gödön pedig az ikertestvérére támadt rá egy férfi.