Hidvéghi Balázs: Ordító kettős mércét látni Brüsszeltől

Tranzit, Tihany, Tranzit politikai fesztivál, Európa döntés előtt, EP-választás, Hidvéghi Balázs, Tompos Márton, Horváth Szilárd,  2023.08.26.
Vágólapra másolva!
Fülsiketító az a csend, ami a botrányos Lengyelországi események kapcsán Brüsszelből most árad - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a HírTV stúdiójában arra reagálva, hogy a baloldalon nagyon nagy a hallgatás, pont azok nem emelik fel most a szavukat, akik korábban a leghangosabban követelték a jogállamiságot.
Vágólapra másolva!

Felháborító a brüsszeli kettős mérce, a Tusk-kormány Lengyelországban ugyanis lábbal tiporja a jogállamiságot, az Európai Bizottság pedig elfordítja a fejét - hangoztatta a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja pénteken.

A képviselőcsoport arról tájékoztatott, hogy a Kereszténydemokrata-Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjával közösen

írásbeli kérdéssel fordultak az Európai Bizottsághoz, és ebben felhívták a figyelmet a Tusk-kormánynak a jogállamiságot lábbal tipró lengyelországi intézkedéseire.

Csütörtökön százezrek tüntettek Varsóban Donald Tusk kormánya ellen. A megmozdulást a tavaly decemberig kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt kezdeményezte a demokrácia és a médiaszabadság védelmében.

Hidvéghi Balázs Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

- jelentette ki Hidvéghi Balázs a HírTV Napi aktuális című műsorában péntek este.

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint egyértelmű, hogy egy politikai bosszú, politikai leszámolás zajlik jelenleg Lengyelországban (...) ebben ott van a Soros-hálózat bosszúja is, hiszen az elmúlt években a lengyel választásokban, a kampányban ők ott voltak

- írja a Hírtv.

Kiemelte,

a jövő héten Strasbourgban Magyarország napirenden lesz jogállamisági témákban, de a Fidesz képviselőcsoportja azt tervezi, hogy a lengyel-ügyre rá fogja irányítani a figyelmet.