Hídpénzbotrány: már három nyomozás is van Karácsonyék korrupciós ügyében

Vágólapra másolva!
Már három feljelentés érkezett a hatóságokhoz a Lánchíd felújításával, valamint az ügyhöz köthető Vig Mórnak történt 1,4 milliárdos utalással kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Sikkasztás és költségvetési csalás gyanújával is feljelentést tett Tényi István a Karácsony Gergelyék által felújított Lánchíd-ügyben. A Magyar Nemzetnek azt mondta, szerinte megállapítható a sikkasztás gyanúja, miután az A-Híd Zrt. 1,4 milliárd forintot utalt Vig Mórnak, amiből 900 milliót készpénzben fel is vettek. Vig Mór ezen felül tartalomgyártásért 22 millió forinttal tartozik a Hír TV-nek. Ebben az ügyben Tényi István csalás gyanújával fordult a BRFK-hoz.

A baloldali főpolgármester korábban lesöpörte az asztalról az elődje, Tarlós István által kiírt közbeszerzést. Helyette ötmilliárd forinttal drágábban és kisebb műszaki tartalommal újították azt fel.

Bajnai Gordon harcostársa, Gansperger Gyula már egy 2021-ben nyilvánosságra hozott felvételen beszélt arról, hogy pont ilyen körülmények között lehet kivenni pontosan ennyi pénzt a Lánchíd felújításából.

Ebben az ügyben hűtlen kezelés és hivatali vesztegetés bűntett gyanújával tett feljelentést Tényi István.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal novemberben üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt őrizetbe vette Vig Mórt, az Amnesty International magyarországi vezetőjének testvérét.