Halálra vert egy idős férfit egy páros Szolnokon

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Elsőfokú ítélet született annak a párnak az ügyében, akik egy idegen házban akartak aludni, és miután a tulajdonos megkérte őket, hogy távozzanak, olyan brutálisan megverték az idős férfit, hogy belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

2022. május 18-án este egy férfi és a barátnője együtt ivott Szolnokon, amikor úgy döntöttek, hogy keresnek egy házat, ahol alhatnak, mivel korábbi lakóhelyükről elküldték őket, mert nem fizettek. Egy ismeretlen, idős férfi házához mentek, azonban amikor bementek, a tulaj felszólította őket, hogy távozzanak. Erre

a pár férfi tagja vitatkozni kezdett az idős férfivel, majd brutálisan megverte, a párja pedig kétszer megrúgta a már földön fekvő férfit.

Miután végeztek, a férfi átkutatta az idős tulajdonos ruháját, majd mivel pénzt nem talált, elmentek.

A támadó férfi nem sokkal később hívta a mentőket, azonban a bejelentése pontatlan volt, így nem találták meg a súlyosan megsérült férfit.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az idős férfire a szomszédja talált rá, kórházba vitték, az életét azonban nem tudták megmenteni.

A Szolnoki Törvényszék a párt, mint társtetteseket, halált okozó testi sértésben és magánlaksértésben, továbbá a férfit kifosztás kísérletében mondta ki bűnösnek. A többszörös és különös visszaeső férfit 10 év fegyházbüntetésre, a büntetlen előéletű nőt 2 börtönbüntetésre ítélték, amit 5 évre felfüggesztettek. A nő ítélete jogerős, a férfi védője azonban enyhítéséért, az ügyészség pedig a férfi ítéletének súlyosbításért fellebbezett.

Korábban Edelényben és Csátalján vertek meg egy idős embereket, mindkettőjüket a pénzéért.