Nincs járatritkítás – hazudta Karácsony Gergely

Budapest Fórum, 2023.10.11., konferencia, Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Vágólapra másolva!
Semmilyen érdemi magyarázatot nem adott Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés ülésén arra, miért hazudta a múlt héten azt, hogy nem történt járatritkítás a budapesti tömegközlekedésben. A főpolgármester természetesen a dollárbaloldal botrányáról is hallgatott. Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy azzal, hogy helyén maradt az utasokat levágandó pulykához hasonlító a BKK-vezér, azt mutatja, hogy a főpolgármester egyetért a kijelentéssel.
Vágólapra másolva!

Nincs járatritkítás - hazudta Karácsony Gergely - kezdte napirend előtti felszólalását Wintermantel Zsolt. Ezeket a kijelentéseket a főpolgármester azután tette, hogy a BKK suttyomban csökkentette a járatok számát. Karácsony belehazudott a budapestiek arcába, majd pedig menetrendi átcsoportosításról beszélt a főpolgármester - tette hozzá. Csak és kizárólag járatcsökkentések történtek, míg bővítés nem történt.

Karácsony ismét hazudott Fotó: Polyák Attila - Origo

Wintermantel felhívta a figyelmet, hogy Karácsony hasonlóan hazudott a dollárbaloldal botrányában. Lenézi a választókat, lenézi a budapestiek, ebben a világban érzi jól magát. Ön minden fenntartás nélkül kiállt a judapestező, tetűcsúzdásos jelölt mellett is – emlékeztetett a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy azzal, hogy helyén maradt az utasokat levágandó pulykához hasonlító a BKK-vezér, azt mutatja, hogy a főpolgármester egyetért a kijelentéssel.

Karácsony a válaszában ismételte mellébeszélt, és kommunikációs hibáról beszélt. Nagyon rossz mondatnak nevezte a Bajnai Gordon által kézi vezérelt Walter Katalin pulykás kijelentését. Karácsony egyetlen szóval sem említette a dollárbaloldal botrányát.

Karácsony megfutamodott

Mint arról az Origo korábban többször beszámolt, Karácsony Gergely megfutamodott, és visszavonatja a járatritkítást, de ragaszkodott az utasokat vágásérett pulykához hasonlító, Bajnai Gordon által kézi vezérelt BKK-vezérhez. A főpolgármester arra kérte a BKK munkatársait, hogy állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a közlekedési fejlesztésekről egyeztessenek a kerületekkel - erről maga Karácsony Gergely számolt be a közösségi oldalán. Bejegyzésében a főpolgármester továbbra is kiállt a budapesti járatritkítás szükségessége mellett, szerinte Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója egy hatékonyabb, az utazási szokásokhoz igazodó menetrend kialakítására tett javaslatot. Arról nem írt, hogy ha ez így van, akkor miért kellett visszavonni.