Fergeteges szilveszteri gála volt az Operettszínházban

Vágólapra másolva!
Mulass, mulass! címmel, állótapsos ovációval kísért, fergeteges szilveszteri gálával búcsúztatta a 2023-as esztendőt, a magyar operett évét a Budapesti Operettszínház. Az M5 kulturális csatornán is látható – és így több százezer néző otthonába eljutó – előadást Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője rendezte.
Vágólapra másolva!

Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a teátrum főigazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy centenáriumi évet zárt a színház, hiszen száz éve adatott állandó hajlék a magyar operettnek, a minőségi zenés színjátszásnak.

Ebben jelentős szerep jutott Somossy Károlynak, az européer mulattatónak, aki orfeumnak ugyan, de megálmodta és megépíttette a Nagymező utca 17. szám alatt található csodálatos palotát.

Ezért is mutatták be novemberben a Somossy vadregényes életéről szóló Az Orfeum mágusa című nagyoperettet, amely az ősbemutatót követő sikerszéria után januárban ismét látható hat alkalommal az Operettszínházban.

Fotó: Janus Erika/Operettszínház

Kiss-B. Atilla emlékeztetett arra is, hogy Magyarország kormányának támogatásával méltó módon ünnepelték a magyar operett évét, az 1923-tól működő Budapesti Operettszínház százéves évfordulóját, Az Orfeum mágusával pedig megkoronázták a centenáriumot.

A teátrum vezetője mások mellett hangsúlyozta, hogy nyáron a Magyarországon megrendezett 10. Színházi Olimpia keretében először jelent meg az operett műfaja a rangos, nemzetközi színházi seregszemle programjában:

a kiemelkedő litván és a francia társulatok meghívásával, valamint Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának 2019 őszén színre vitt rendezésével Csárdáskirálynő fesztivált rendezett a színház, amelyet kiemelkedő szakmai és közönségérdeklődés kísért.

Végül köszönetet mondott azért, hogy a nézők érdeklődése töretlen a színház iránt, és bizakodva tekintett a 2024-es esztendőre, amikor is az Operettszínház által kínált minőség és életérzés jegyében a közönség estértől estére, ismét megtölti majd a nézőteret.

A grandiózus szilveszteri gálán népszerű operett és musical részletek csendültek fel a teátrum sztárjainak előadásában.

Forrás: Janus Erika / Operettszínház

A Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című népszerű dalt követően mindenki megtalálta a szívének kedves műfajt és közkedvelt dallamokat, hiszen ki ne ismerné az A bugaci határon, a Vágyom egy nő után, a Bosszúkeringő, a Ma önről álmodtam megint, Az Operaház fantomja, az Ördögi tánc, a Carambolina, A lányok, a lányok angyalok, és az A kulacsom kotyogós című ikonikus részleteket?

Fotó: Janus Erika/Operettszínház

Az este különlegessége volt, hogy a nézők Az Orfeum mágusa mellett a 2023/2024-es évad másik új bemutatójából, vagyis a Carmen című musicalből is hallhattak egy dalt, és a Budapest Gipsy Virtuózok közreműködésével nótacsokorral is kedveskedtek a közönségnek a társulat művészei.

A nagyívű gálán a színpadra lépett Bojtos Luca, Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Kalocsai Zsuzsa, Lévai Enikő, Nádasi Veronika, Oszvald Marika, Süle Dalma, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Földes Tamás, Homonnay Zsolt, Kiss-B. Atilla, Kocsis Dénes, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long, Sándor Péter és Szomor György.

Közreműködött a Budapesti Operettszínház Balettkara, Musical Együttese, Zenekara és rock szekciója. Vezényelt Pfeiffer Gyula Liszt Ferenc-díjas karmester, az Operettszínház főzeneigazgatója. A szilveszteri gála rendezője Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, a színház művészeti vezetője - írja a Budapesti Operettszínház sajtóközleménye.

Fotó: Janus Erika/Operettszínház

A gála ide kattintva visszanézhető.