Akasztással fenyegetőzött egy vanyarci férfi, mégis megúszhatja a börtönt

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Telefonban fenyegette meg a rendőröket egy részeg vanyarci férfi, hogy ha nem jönnek azonnal érte, megöli, felakasztja azt a férfit, aki hamisan tanúskodott a fia ellen. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, azonban nem az említett férfit, hanem a fenyegetőzőt fogták el. Büntetlen előélete miatt az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést javasolt az ügyében.
Vágólapra másolva!

A férfi május 27-én hat üveg bort ivott meg, és éjjel fél 11 után részegen tárcsázta a 112-es segélyhívót, majd

közölte az operátorral, hogy ha nem jönnek ki a rendőrök és viszik be tanúként kihallgatni azt a férfit, aki a fia elleni büntetőeljárásban hamisan tanúskodott ellene, felakasztja a férfit.

A fenyegetést komolyan vették a rendőrök, egyikük a helyszínre ment, és elfogta a fenyegetőzőt.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Nógrád Vármegyei Főügyészség

a büntetlen előéletű férfival szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta

a 322.140 forintos bűnügyi költség megfizetése mellett.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Néhány évvel ezelőtt szomszédja ellen akart büntetőeljárást kikényszeríteni egy Győr mellett élő férfi, majd amikor elévülés miatt elutasították az ügyet, azzal fenyegetőzött, hogy megöli a szomszéd feleségét. Egy pásztói hajléktalan pedig azzal hívta fel a rendőröket, hogy kirabol egy dohányboltot és leszúrja az eladót, ha nem mennek azonnal a helyszínre. Egy miskolci férfi úgy akart véget vetni az életének, hogy közölte a rendőrökkel, hogy ha nem lövik le, ő fogja halálra szúrni saját barátnőjét. Szintén barátnője megölésével fenyegette a rendőröket egy salgótarjáni férfi.

Forrás: Ügyészség