A NAV is megdöbbent: egymás hegyén-hátán voltak a járművek felpakolva egy furgon platójára - fotó

Vágólapra másolva!
A NAV pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében állítottak meg egy román furgont, amely egy kisteherautót és még egy autót is  szállított. Az új jogszabály szerint a szállítható súly jóval meghaladta a megengedettet. A sofőrt 650 ezer forinttal megbüntették.
Vágólapra másolva!

A pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegye közútjain végeztek ellenőrzéseket, amikor felfigyeltek egy román furgonra, ami egy trélert húzott maga után rajta egy platós kisteherautóval, a kisteherautó platójára pedig még egy autót is felpakoltak.

A sofőrnek a túlsúly miatt 650 ezer forint bírságot kell fizetnie Forrás: NAV, Juhászné Prantner Etelka

Az életveszélyesen közlekedő, túlsúlyos járművet azonnal megállították, és leterelték az útról.

A mázsáláskor kiderült, hogy az autó több mint két tonna túlsúllyal közlekedett, és a járműben menetírókészülék sem volt.

Ellenőrzéskor a sofőr azt mondta, hogy nem volt tudomása a túlsúlyról és arról sem, hogy ha furgonjával szerelvényt is vontat, menetírókészülék használata is kötelező.

A jogszabályok szigorítása értelmében

2023. szeptember 1-től kezdve akár több mint félmillió forintos bírságot is kiszabhatnak a hatóságok a túlsúlyos és túlméretes járművekre.

A túlpakolt jármű kiszámíthatatlanul reagálhat, ezért nemcsak a sofőrt, hanem a közlekedésben résztvevőket is veszélyezteti.

A sofőrnek a túlsúly miatt 650 ezer forint bírságot kell fizetnie Forrás: NAV, Juhászné Prantner Etelka

A pénzügyőrök eljárást indítottak. A túlsúly miatt a sofőrnek 650 ezer, míg a menetírókészülék hiánya miatt a jármű üzembentartójának 1 millió 40 ezer forint bírságot kell fizetnie.