15 milliót csalt ki áldozataitól egy marcali nő

Secure,E-bank,System,To,Prevent,Scam,,Client,Of,E-commerce,,Electronic consumer privacy,fraud prevention,payment e-payment,buying make,e-banking gifts,ecommerce purchasing,distancing background,internet shopper,one person,online convenient,digital authent
Secure e-bank system to prevent scam, client of e-commerce, electronic services make purchase online concept. Cropped close up image man sit on sofa with laptop holds credit card buying on internet
Vágólapra másolva!
Egy marcali nő álnéven tett fel hirdetéseket különböző eladásra kínált tárgyakról, amik nem is léteztek. Amikor a vevők elutalták neki a pénzt, azonnal levette a hirdetést, majd eltűnt a pénzzel. Több száz vevőt károsított meg a csaló nő, aki összesen 15 millió forintot csalt ki a gyanútlan vásárlóktól.
Vágólapra másolva!

2021 decembere és 2023 januárja között egy 30 éves marcali nő álnéven kezdett el hirdetni nem létező dolgokat az interneten.

Játékkonzolokat, kerti játszótereket és fürdődézsát is árult, azonban ezek nem is voltak a birtokában.

A csaló a vevőkkel üzenetekben, és eltorzított hangon telefon is tartotta a kapcsolatot.

Ezután arra kérte a gyanútlan vásárlókat, hogy a kialkudott árat vagy annak részét utalják el neki.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 fizkes/Shutterstock. No use without permission./Fizkes

A nőnek több bankszámlája volt különböző bankoknál. Ezekre a számlákra mikor megérkezett az utalás, elérhetetlenné vált.

A nő 488 embertől összesen 15 millió forintot csalt ki.

A csalót miután elfogták, ott folytatta ahol abbahagyta. Ezért 2023 januárjában letartóztatták.

Az ügyészség közel 300 oldalas vádiratában javasolja a nő börtönbüntetését és a közügyektől való eltiltását, valamint vagyonelkobzást és a sértetteknek okozott kár megtérítését.

Egy másik internetes csaló kettő perc alatt jutott több millió forinthoz. Egy csaló páros is több száz embert vert át az interneten.

Valaki már nem csak a hirdető oldalakon ver át gyanútlan embereket, hanem a társkereső oldalon. Egy tiszadobi férfi például szerelmet ígérve csalt ki pénzt egy nőtől.