Az otthonában raboltak ki egy idős kalocsai férfit

Vágólapra másolva!
A 80 éves férfitól először csak kávét kért a két támadó, később azonban már ételt és ruhát is követeltek tőle, végül megverték, és a pénzét is elvették.
Vágólapra másolva!

A két büntetett előéletű, hajléktalan férfi tavaly szeptemberben elmentek az idős férfi házához. A nyitott kapun keresztül bementek az udvarra, ahol beszélgetni kezdtek a 80 éves házigazdával, akit az idősebb támadó a piacról ismert. Megkérték a házigazdát, hogy főzzön nekik kávét, aki ebbe belegyezett, és bement a házba.

A támadók követték a férfit, aki már rosszul látott és járóbottal sétált. Ekkor már ételt és ruhát is követeltek tőle.

Ezek után azért, hogy a pénzét megszerezzék, a fiatalabb támadó lefogta, majd a társával együtt többször megütötték.

Forrás: Ügyészség.hu

A nadrágzsebéből az idősebb támadó kivett 45.500 forintot.

A verekedés közben a házigazda megpróbált a telefonján segítséget hívni, de az egyik támadó kiütötte a kezéből. A támadók ezek után elmenekültek onnan, a pénzt elosztották, alkoholra költötték.

A rendőrök még aznap elfogták a két férfit. Az ügyészség rablás miatt emelt vádat ellenük, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket fegyházbüntetésre.

Korábban megírtuk, hogy egy férfi fegyverrel akart kirabolni egy fővárosi lottózót, egy másik pedig gyerekeket rabolt ki a villamoson. Veszprémben egy banda kirabolt egy ékszerboltot, Szigetszentmiklóson pedig szintén egy ékszerboltot raboltak ki játék pisztollyal.