Baltával támadt a mentősökre egy férfi Sátoraljaújhelyen

balta, illusztráció, támadás,
Guy with an axe in his hand close-up
Vágólapra másolva!
A sátoraljaújhelyi férfihez azért hívták ki a mentőket, mert megsérült. Amikor a mentőápoló közölte vele, hogy be kell vinniük a kórházba, a férfi ideges lett és baltával rátámadt a mentősökre.
Vágólapra másolva!

A mentőket január 1-jén hívták ki férfi otthonához egy sérülés miatt. A mentőápoló elmondta a férfinak, hogy el kell látnia, valamint be kell vinniük a kórházba. Erre a férfi ideges lett és bement a házba.

Ezek után a mentősök a mentőautóból a rendőrök segítségét kérték, közben azonban a férfi egy baltával hadonászva kiszaladt az utcára.

A sofőr tolatni kezdett, majd megállt az első bekötőúton.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock/Trambler58

A férfi azonban utolérte őket, és a baltával ráütött a mentőautó motorháztetejére, ami emiatt behorpadt.

A mentősök ezek után elmenekültek onnan.

A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt 6 év börtönbüntetésre ítélte. A döntés fellebbezések miatt nem jogerős – írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

Ahogy az Origo megírta, korábban egy budapesti férfi rendőrökre támadt baltával, Zuglóban pedig egy mongol férfi akarta megverni a mentősöket. Kiskunhalason egy férfi, Budapesten egy nő támadta meg a mentőket, egy tatabányai férfi pedig szögesdrótba tekert fával támadt a mentősökre.