Döbbenet, ami Karácsony fővárosában történik: már valóságos szeméttelep van pár száz méterre a Városligettől - fotók

főváros, szemétdomb
Mindent áttúrnak a kábelekért.
Vágólapra másolva!
A Metropol számolt be arról, hogy döbbenetes környezetszennyezés zajlik Rákosrendezőn, pár száz méterre a Városligettől. A portál szerint áldatlan állapotok uralkodnak, ugyanis az egykori rendező pályaudvaron felépült illegális bádogváros lakói tonnaszámra tüzelik el a szemetet és a mindenhonnan összekukázott kábeleket. Az így kinyert színesfém a legfőbb bevételi forrása az itt élőknek. Hozzáteszik: a környék lakói ritkán merészkednek a hatalmas szeméthalmok és tűzrakó helyek közelébe, de a gyakori füstöt, az égő hulladék fojtó bűzét sajnos naponta érzékelik.
Vágólapra másolva!

A Metropol elképesztő összeállítást készített arról, mi folyik a Karácsony Gergely vezette fővárosban, néhány száz méterre a Városligettől, a Hősök terétől.

Láthatóan a baloldali városvezetést nem érdekli a környezetszennyezés és az áldatlan állapotok.

A bádogváros lakói az illegálisan lerakott szemétből túrják ki a kábeleket, hogy aztán leégessék róla a műanyag burkolatot. Ők maguk is rengeteg szemetet hordanak a területre, amiből később kiválogatják az égetni való kábeleket vagy bármiféle hasznosítható anyagot. Babakocsikban, bevásárlókocsikban viszik aztán tovább a kábeleket a tűzrakó helyekre, ahol aztán nagy halmokban leégetik a műanyag borítást.

Mindent áttúrnak a kábelekért Forrás: Metropol

Az itt élők a Metropol munkatársainak részletesen elmesélték, hogyan történik mindez.

– magyarázta a férfi. A lap munkatársai több szemétégetéshez használt tűzrakót is találtak a területen, mellettük kábelkötegek árulkodtak arról, hogyan is zajlik az elképesztő környezetszennyezés.

Az elhagyatott pályaudvaron gyakran látni bevásárlókocsit vagy babakocsit toló embereket Forrás: Metropol

Fojtogató füst terjeng pár száz méterre a Városligettől

A területen a folyamatos kábelégetés és tüzelés miatt mindenhol fojtogató füst terjeng. A kábelégetés mellett az összetákolt kis házakban is tüzelnek, a hevenyészett kéményekből folyamatosan dől a sűrű füst. Ez nyilvánvalóan tovább ront az egyébként is katasztrofális környezeti helyzeten.

Innen is dől a füst: beköltöztek és fűtik is a kalyibáikat a rendezetlen területen Forrás: Metropol

A környezetszennyezés mértékét megtippelni is nehéz. Az viszont különösen aggasztó, hogy mindez pár száz méterre történik a Hősök terétől, a Vajdahunyad várától és a város büszkeségétől, a Városligettől.

Óriási szeméthalmok között élnek itt illegálisan Forrás: Metropol

Ami ennél is aggasztóbb, hogy miközben a környezet védelme mellett kampányolnak, Karácsonyék nem tesznek semmit annak érdekében, hogy felszámolják a rendkívül környezetszennyező tevékenységet.

Több mint 200 milliárdos megtakarítással vette át 2019-ben Budapest vezetését Karácsony Gergely. A baloldali főpolgármester mostanra Gyurcsány irányításával teljesen csődbe vitte és lezüllesztette Budapestet. A főváros tönkretételében Karácsony legfőbb szövetségese a Gyurcsány-fióka, Mártha Imre közművezér, aki a város tisztán tartása helyett Floridában vásárol luxusingatlanokat. Budapesten közben mára annyira tarthatatlan a helyzet, hogy teljesen elszaporodtak a patkányok és az óvodákat veszélyeztetik.