Újabb drámai részletek az újpesti tömegbalesetről: vérző fejjel menekült el a gázoló

újpest, rózsa utca, Görgey Artúr utca, baleset, helyszín, 2024. 01. 25., tömegkarambol
Vágólapra másolva!
Korábban írtunk róla, hogy hétfőn este tömegbaleset volt Újpesten a Rózsa utca egyik kereszteződésénél, ahol egy apa meghalt, miközben a lánya mellette utazott. A kislányt egy szemtanú mentette ki a roncsból, miközben a vétkes sofőr elmenekült a helyszínről, aki ellen azóta elfogatóparancsot adott ki a rendőrség. A balesetben egy másik autó sofőrje is megsérült, akit a mentők kórházba vittek. A gyászoló család a tragikus balesetben meghalt édesapa emlékére mécseseket gyújtott a helyszínen.
Vágólapra másolva!

Már csak néhány üvegszilánk és pár mécses emlékezetet a hétfő esti tragikus balesetre a Rózsa utcánál.

Egy száguldozó sofőr okozott halálos balesetet hétfő este fél nyolckor Újpesten a Rózsa utca és a Deák Ferenc utca forgalmas kereszteződésénél.

A vétkes sofőr nem állt meg a piros lámpánál és nagy sebességgel tovább hajtott, majd két autóba csapódott. A férfi több szemtanú szerint ivott vagy drogozott. A baleset után a férfi először átült a másik ülésre és azt mondta nem ő vezette a Mercedest,

majd mikor látta, hogy a másik autóban utazó családapa nem mozdul, akkor vérző fejjel elmenekült.

- mondta az egyik szemtanú.

A család mécseseket gyújtott a szörnyű balesetben elhunyt édesapa emlékére. Fotó: Polyák Attila - Origo

A tenyek.hu-nak Borbély Zoltán elmondta, hogy az ilyen sofőrök gyakran elmenekülnek és csak akkor jelentkeznek a rendőrségen, ha kijózanodtak. A férfit a rendőrség a baleset után két nappal azonosította. M. Péter ellen körözést adtak ki, súlyos közúti baleset okozásával gyanúsítják.

A balesetben egy 45 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Mellette utazott 14 éves kislánya is, akit egy szemtanú mentett ki az autóból. Kótai Dezsőt mélyen megviselték a történtek.

- meséli Kótai Dezső, aki letépte a roncs ajtaját, hogy ki tudja húzni belőle a kislányt. Ezután a lányt és egy másik nőt kórházba vittek a mentők.

Egy közeli presszó pultosa elmondta, hogy az egyik sofőr szaladt be segítséget kérni. Hozzátette, hogy először egy hatalmas csattanásra lettek figyelmesek, majd kifutottak az utcára és látták az összetört autókat.

-mesélte egy ott dolgozó férfi

A baleset helyszíne, ahonnan a vétkes sofőr vérző fejjel elmenekült. Fotó: Polyák Attila - Origo

A környékbelieket is megdöbbentette a tragikus baleset. Egy a közelben lakó elmondta, szinte minden nap száguldoznak a Rózsa utcában.

- mondta egy környékbeli idős nő.

Másnap az apa családja visszament a helyszínre, megkereste Kótai Dezsőt és megköszönték neki a segítségét. Ezután a férfival együtt az autó roncsának helyén gyertyát gyújtottak az apa emlékére.

Csécsi Soma a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a szemtanúk állításait és arra kéri az embereket akik látták vagy ismerik az elkövetőt, hívják a rendőrséget.

- nyilatkozta a Tényeknek a BRFK szóvivője.

A balesetben összesen négy autó és egy busz ütközött össze.