Börtönbe csempészett drogot egy Pest vármegyei díler

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A börtön területén dolgozó munkás az egyik rab kérésére pénzért vállalta, hogy kábítószert csempész a börtönbe. Mindkét férfi ellen eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi a tököli börtönben töltötte büntetését 2021 nyarán. A börtön egyik épületén egy külsős cég alkalmazottja végezett karbantartási munkákat. Amikor elkezdett a börtönben dolgozni, tájékoztatták, hogy a raboknak nem adhat át semmit, tőlük nem vehet át semmit, csak a munkájáról beszélhet velük.

Ennek ellenére a munkás első adandó alkalommal

közölte a vele dolgozó rabokkal, hogy bármit be tud csempészni nekik a börtönbe, és telefonszámát is megadta nekik,

ha segítségre lenne szükségük.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyik rab fel is hívta a férfit, és megkérte, hogy vigyen be neki egy csomagot pénzért.

Ezután a fogvatartott férfi unokaöccse Tökölön

átadott egy csomagot a férfinak, benne többek között marihuánával, amfetaminnal és MDMA-val. Ezért 18.000 forintot kapott,

és a céges teherautó utasterébe rejtve bevitte a csomagot a börtönbe.

Ott egy másik rab vette el tőle, akinek a megbízó rab kábítószerrel fizetett.

Másnap azonban zárka ellenőrzést tartottak, melynek során megtalálták a drogokat, és minden kiderült.

A főügyészség vesztegetés elfogadása és kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a munkás ellen, míg a fogvatartott férfinak szintén kábítószer-kereskedelem, illetve vesztegetés miatt kell felelnie.

Néhány évvel ezelőtt egy budapesti nő akart egy csomagot csempészni a börtönbe az egyik rab számára, melyben szintén drogok voltak. A csomag azonban ez alkalommal nem ért célba, mert az őrök tetten érték. Egy külföldi börtönben pedig tömegverekedés tört ki, miután valaki drónnal csempészett drogot a börtön területére. Két nő pedig egy díler szervezet részeként csempészte a drogot egy komáromi börtönbe, a banda irányítója pedig két fogvatartott férfi volt. Az aradi börtönben pedig maga a börtönőr csempészett drogot az egyik fogvatartott megbízásából.

Forrás: Ügyészség