Betiltották a magyar himnuszt, zászlót és a nemzeti színeket a munkácsi iskolában

ukrán zászló
Aki eddig nem tudta, hogy milyen az ukrán zászló, mára biztosan tudja, hiszen rengeteg helyen támogatják Ukrajnát a nemzeti zászlójukat lobogtatva - illusztráció
Vágólapra másolva!
A Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola nem rég egy magyarul nem beszélő ukrán igazgatót kapott, most pedig a tanévnyitón a magyar himnuszt, zászlót és a nemzeti színeket is megtiltották.
Vágólapra másolva!

A Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola először egy ukrán vezetőt kapott, majd kiderült, hogy „ukránosítani" akarja a középiskolát az igazgató és annak helyettese, ugyanis tervben van a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása - írja a Mandinre.

A szeptember elsejei tanévnyitón megtiltották a magyar himnuszt, tilos volt a magyar zászló és nemzeti színeink használata, az igazgatói köszöntő is csak ukránul hangzott el.

– derült ki az iskola friss Facebook-posztjából.

„Viszont volt békés, csendes de határozott kiállás, ima, vers és gyertyagyújtás. Mert nem hagyjuk a templomot és az iskolát! Kitartunk!" – tették hozzá.

Az igazgató a sajtónak azt mondta, hogy Ukrajnában a nemzeti zászló, címer és himnusz ukrán, ezért Ukrajna egész területén ilyen zászlók lesznek.