Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Itt az újabb kísérlet: így próbálja meg belerángatni Magyarországot a háborúba Joe Biden embere, David Pressman

Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatót tartott Budapesten Joe Biden embere, David Pressman. Az amerikaiak egyre erőteljesebben próbálják meg belekényszeríteni Magyarországot a háborúba. Emiatt amerikai kormányzati pénzből még plakátkampányt is indítottak Magyarországon. A Biden személyes bizalmasának számító nagykövet sajtótájékoztatója is ezt a célt szolgálta. 
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok szankciós listára vette a Nemzetközi Beruházási Bank három vezető tisztviselőjét - ezt jelentette be elsőként David Pressman, Joe Biden embere. Köztük egy magyar van, Laszlóczky Imre. Mellette két orosz állampolgár, Nikolaj Koszov és Georgij Potapov került a listára. Úgy tűnik, további bejelentés nem lesz - vagyis nemcsak az első, hanem az egyetlen bejelentés volt ez.

Kommentárjában Biden embere szokásos agresszív stílusában arról beszélt, hogy együtt akar működni a magyar kormánnyal, értelmezésében azonban ez azt jelenti, hogy a magyar kormány tegye azt, amit az amerikaiak mondanak.

Kérdésre válaszolva David Pressman egészen elképesztő magyarázattal szolgált arra, hogy miért hívták meg az antiszemita Gyöngyösi Mártont a zsidó húsvét első napján az amerikai nagykövetségre széderesti vacsorára. Pressman azt mondta: nem annak ellenére hívták meg Gyöngyösit, mert antiszemita, hanem éppen azért, mert zsidógyűlölő. Pressman szerint ugyanis fontos az, hogy különböző nézeteket valló emberek együtt vitázzanak. Vagyis

Pressman kész a nácikkal leülni megbeszélni, hogy ki mit gondol a világról.

Pressman még azt is mondta, hogy Gyöngyösi bocsánatot kért, de ahogy korábban megírtuk, ez hazugság.

A sajtótájékoztató összesen 10 percig tartott, Pressman három kérdés után kiment.

Belekényszerítenék Magyarországot a háborúba

Joe Biden embere, David Pressman hónapok óta megpróbálja elérni, hogy Magyarország változtassa meg békepárti álláspontját, és szálljon be az ukrajnai háborúba. Az amerikai nagykövet már kinevezése előtt is mindenféle konkrétumok nélkül folyamatosan támadta a kétharmados többséggel megválasztott magyar kormányt, de Budapestre érkezése óta még magasabb fokozatba kapcsolt. Mindezek mellett folyamatosan utasítja és ellenőrzi az Amerikából finanszírozott dollárbaloldalt, amely az amerikai érdekeket képviseli.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az amerikai diplomácia nem tett le arról, hogy Magyarországot belepréselje a háborúpárti álláspontba, Magyarország azonban továbbra is meg van győződve arról, hogy a béke a közös érdek – jelentette ki korábban a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely közölte: az elmúlt napokban az utcákon mindenki szembesülhetett azzal, hogy most már nem az ellenzék folytat amerikai pénzből kampányt, hanem közvetlenül az amerikai nagykövetség indított kampányt Magyarországon. Ez „szokatlan, szövetségesek között különösen is szokatlan" – fogalmazott a tárcavezető, aki a legnagyobb bajnak azt nevezte, hogy az amerikai kampány háborúpárti kampány. Gulyás egyúttal közös érdeknek nevezte, hogy a lehető leghamarabb legyen tűzszünet és legyenek béketárgyalások.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről