Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fadarabokkal vertek halálra gyerekek egy gátőrt Borsodban

Vágólapra másolva!
Két fiú ellopta egy idős gátőr autóját, és elakadt vele. A férfi ezt számon kérte rajtuk, mire a fiúk rátámadtak. Fadarabokkal halálra verték.
Vágólapra másolva!

2021 szeptemberében egy halastó kitakarításán dolgozott két fiú, egy 14 és egy 17 éves egy borsodi kistelepülésen. Egy 77 éves gátőr is segített a munkában. A férfi a kocsijával vitte a fadarabokat. Egyszer a fiúk gondoltak egyet és az engedélye nélkül elvitték a kocsiját, amivel aztán elakadtak egy kukoricatáblánál. A gátőr felelősségre vonta őket a kocsilopás miatt és közölte, hogy hívja a rendőrséget.

Ekkor az egyik fiú hátba rúgta, amitől a nyugdíjas elesett, majd a másik ököllel fejen vágta.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A gátőr felvett egy fadarabot és fejen ütötte vele az egyik fiút.

A támadók is fadarabokat kaptak fel a földről, amivel az egész testén ütni-verni kezdték a férfit, és közben az egyikük azt mondta, meg kell ölniük.

Amikor befejezték, a gázőr felállt és véres fejjel megpróbált elmenekülni. Megállított egy autót. Azt kérte a sofőrtől, hogy vigye el. A fiúk is odamentek és azt hazudták, hogy a férfi részeg, és majd ők segítenek neki.

Miután a kocsi elhajtott, a fiúk tovább ütötték-verték a férfit, aki belehalt a sérüléseibe.

Az egyikük kivette a zsebéből a kocsi kulcsait. Amikor meglátták, hogy rendőr és mentőautó is közeledik feléjük, a holttestet behúzták az erdőbe. Ágakkal, levelekkel betakarták. Az ügyészek a többi között emberöléssel és kifosztással vádolják a fiúkat és azt javasolják, hogy a bíróság küldje őket a fiatalkorúak börtönébe. A közügyektől eltiltás mellett indítványozták, hogy az idősebbik fiút feltételessen se lehessen szabadon engedni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről