Akár 15 fős is lehet a viperás antifa bűnbanda

Viperás támadás sajtótájékoztató, Teve utca, vipera, támadás, 2023.02.13.
Vágólapra másolva!
Pénteken délután egy többfős maszkos társaság viperával rátámadt egy férfira Újbudán. A támadást rögzítette egy térfigyelő kamera. A brutálisan megvert férfit kórházba vitték. A rendőrök szombaton fogták el a banda négy tagját, egy magyar nőt, 2 külföldi nőt és egy külföldi férfit. Az eset körülményeiről sajtótájékoztatón számoltak be a rendőrök. Mint kiderült, a banda több embert is brutálisan megvert Budapesten a ruházatuk miatt.
Vágólapra másolva!

A banda tagjai összesen 4 bűncselekményt követtek el pár nap alatt Budapesten. Az első február 9-én történt. A Fővám téren sétált három lengyel, akik a fővárost akarták megnézni, ezért érkeztek reggel.

Hirtelen, minden előzmény nélkül, a 7-8 fős banda hátulról rájuk támadt, és különböző eszközökkel, például viperával ütötték őket.

A támadás nagyjából 1 perc alatt lezajlott. A támadók elszaladtak. A turisták közül ketten súlyosan megsérültek.

Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

Másnap a 11. kerületben, Gazdagréten egy férfi munkába tartott,

amikor 8 ember hátulról lerohanta, viperával megverte és gázspray-vel lefújta.

A rendőröknek ezután vált nyilvánvalóvá, hogy egy sorozattámadásról van szó. 24 fős nyomozócsoport alakult, amely hajtóvadászatot indított a banda ellen. Hétvégén 40-45 rendőr és nyomozó dolgozott az ügyön.

Még ugyanazon a napon, február 10-én az 5. kerületi Bank utcában újabb támadás történt.

Este egy magyar pár hazafelé tartott egy koncertről, amikor öten rájuk támadtak.

A férfi súlyosan megsérült, a nő könnyebben. Valamivel később, az 1. kerületben egy német pár egy koncertről tartott a szállása felé, amikor hatan lecsaptak rájuk és megtámadták őket.

Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

A rendőrök a megtámadott emberek teljes útvonalát végigjárták, mert rá akartak jönni, miért pont őket szemelték ki. A bűnbanda tagjai nem akarták megszerezni az értékeiket, nem követeltek semmit, értelmetlen támadásoknak tűntek. A megvert emberek mindössze egyvalamiben egyeztek meg.

Mindegyik terepmintás ruhát viselt, fekete bakancsot, kabátot, bomber dzsekit. Ezek alapján a támadók jobboldali beállítottságúaknak gondolhatták őket, vagy azt feltételezhették, hogy a kitörés napja miatt vannak így öltözve.

A gazdagréti támadás előtt egy nő meg is kérdezte a később megvert férfit, hogy a kitörés napjára ment-e.

Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

A nyomozás során kiderült, hogy követték az áldozatokat, akár többször át is szálltak, mielőtt lecsaptak. Az egyikük közelről, a társai pedig kicsit messzebbről.

Akár 15 fős is lehetett a bűnbanda, de ennyien sohasem támadtak egyszerre.

A rendőrök hamar el akarták fogni őket, mert egyre többször csaptak le, sűrűbben támadtak. Szombaton délután a 6. kerületben fogtak el három embert, akik egy taxiban ültek.

A német férfinél és nőnél, valamint az olasz nőnél találtak viperát, kalapácsot, ólommal bélelt kesztyűt és gázspray-t is.

Rajtuk keresztül eljutottak egy magyar nőhöz, akit szintén elfogtak. A bűnbanda tagjai mindent tagadtak a kihallgatásukon. A külföldiek egyáltalán nem együttműködőek, semmilyen kérdésre sem válaszolnak. A rendőrök közösség tagja elleni erőszak miatt indított eljárást az ügyben, és azon dolgoznak, hogy a banda többi tagját is minél hamarabb elfogják.