Tömegverekedés tört ki egy szombathelyi majálison

Csak címlapi, csak embeddel,
Vágólapra másolva!
Régóta húzódó konfliktusok miatt támadt egymásra két család egy szombathelyi majálison, melynek során egy férfit is megvertek, amiért az közbeavatkozott, és szét akarta választani őket. Az egyik támadónál vipera is volt. Három embert sérült meg, egy közülük súlyosan. 
Vágólapra másolva!

A verekedők két olyan család tagjai, akik között már régóta feszült volt a viszony. Emiatt rendszeresek voltak köztük a veszekedések, melyek többször is verekedéssé fajultak. Emiatt több rendőrségi eljárás is indult ellenük.

Április 30-án a két család a szombathelyi városi majálison szórakozott, amikor közülük néhányan vitába keveredtek egymással. Köztük volt egy nő is, akinek egy férfi sietett a segítségére, ám támadók őt sem kímélték.

Négy férfi közrefogta, egyikük még egy viperát is elővett, majd többször megütötték és megrúgták, majd miután a földre vitték, elmenekültek a helyszínről.

A verekedők egyike súlyos sérüléseket, míg az áldozat, és egy másik támadó könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség az esettel kapcsolatban

öt férfi, és egy nő ellen csoportos, fegyveres garázdaság, és testi sértés miatt emelt vádat.

Négy vádlottal szemben börtönbüntetés, míg két társukkal szemben felfüggesztett börtön és pénzbüntetés kiszabását javasolta. Bűnösségükről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Hasonló tömegverekedés tört ki tavasszal egy budapesti bevásárlóközpontban, melynek során szintén két, egymással ellentétben álló család tagjai támadtak egymásra.

2020 nyarán pedig egy érdi és egy enyingi család tagjai verekedtek össze egy benzinkúton, melynek során késekkel, kardokkal, lapáttal, vasvillával és botokkal estek egymásnak, egy embert pedig halálra szúrtak.

Forrás: Ügyészség