Idén is megszervezte adventi adománygyűjtő programját a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ

karácsony ajándékdoboz csomagolás Bajban vagyok! Jönnek az ünnepek, nekem pedig az ajándékozás az egyik szeretetnyelvem
Vágólapra másolva!
A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány, mint a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa, 2023. december 9-én kitelepült a XVI. kerületi Sashalmi Piac Adventi vásárba, hogy népszerűsítsék adventi adománygyűjtő programjukat. Az eseményen részt vett a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője, Pintér György, a XVI. kerület alpolgármestere, Ács Anikó és a XVI. kerület önkormányzati képviselője, Antalóczy Csaba is.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központtal együttműködve 2023-ban is megszervezi az ADVENTI CIVIL BÖRZE elnevezésű országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját, ezért a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ december 9-én a XVI. kerületi Sashalmi Piac Adventi vásárban személyesen is népszerűsítette a programot.

A gyűjtés kiemelt partnere a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzata, valamint a Sashalmi Piac üzemeltetője, aki helyszínt is biztosított az adventi adománygyűjtés népszerűsítésének. Ács Anikó alpolgármester és Antalóczy Csaba önkormányzati képviselő is megtisztelte jelenlétével és adományaival a gyűjtést. Az alpolgármester kiemelte, hogy a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központtal régóta jó kapcsolatban van a kerület. Az önkormányzattal közösen hasznos programokat szerveznek a helyi civil szervezetek számára, így nem volt kérdés, hogy adventkor a kárpátaljai gyerekeknek szervezett gyűjtés mellé áll a XVI. kerületi Önkormányzat is. A képviselő hozzátette, hogy

ebben az időszakban nagyon fontos az összefogás és minden gyűjtést, amit tud, örömmel támogat az önkormányzat, hiszen ilyenkor minden kis segítség számít.

Pintér György, a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ projektvezetője elmondta, hogy a tavalyi évben tapasztalt hatalmas lelkesedésnek és együttműködésnek köszönhetően csaknem 5 millió forint eszmei értékben gyűlt össze ruhanemű, fertőtlenítő szer, játék, valamint a Századvég Alapítvány munkatársainak jóvoltából személyre szólóan minden gyermek számára készült és került karácsonyi ajándékcsomag a fa alá. Ezért nem is volt kérdés, hogy a 2022-es adománygyűjtés sikerére tekintettel az idei évben is a Técsői Hollósy Simon Líceum gyermekei számára gyűjtenek adományt.

Forrás: Origo

Céljuk idén is az, hogy az összegyűjtött felajánlásokkal (könyv, társasjáték, fejlesztő játék, édesség) az itt tanuló gyerekek karácsonyi kívánságait teljesítsék, illetve segítsék a rászoruló gyerekek mindennapjait.

A projekt vezetője nagyon hálás minden eddig beérkezett adományért, és arra biztat mindenkit, hogy ha teheti, akkor adományozzon valamilyen jó ügy érdekében. Egy apró figyelmesség valakinek hatalmas nagy segítség.

A felajánlások átadáshoz a Civil Központ kéri, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot a budapesticivil@budapesticivil.hu e-mail-címen.

Az adományokat a gyűjtési akció lezártát követően a Katolikus Karitász segítségével juttatják el a gyerekek számára.