Zálogházakat fosztott ki, majd egy házba is megpróbált betörni egy notórius tolvaj

Vágólapra másolva!
A 29 éves férfi idén júniusban három zálogházból lopott ékszereket, összesen több mint 1,5 millió forint értékben, ezen kívül egy családi házba is megpróbált betörni Rákosmentén. Fegyházbüntetés várhat rá.
Vágólapra másolva!

Ahogyan megírtuk, a férfi júniusban elhatározta, hogy budapesti zálogházakból lop ékszereket, amiket ezután más zálogosokhoz ad be, ezáltal rendszeresen pénzhez jut.

A férfi egy IX. kerületi zálogházban egy pecsétgyűrűt mutatott az eladónak, miközben azt állította, hogy hasonlót keres. Miután az eladó közölte, hogy nincs ilyen ékszerük, a férfi kiment az üzletből, azonban néhány perccel később

egy kővel betörte a kirakat üvegét, felkapott egy értékes nyakláncot és egy nyakéket, majd elmenekült.

Következő alkalommal egy józsefvárosi zálogházban

két gyűrűt próbált fel, azonban csak az egyiket adta vissza az eladónak, a másikkal pedig elmenekült,

miközben az ajtó mágneszárát is letépte.

A harmadik helyszínen, szintén egy ferencvárosi zálogház volt, ahol

egy medálos arany nyakláncot próbált fel, majd kihasználva, hogy az eladó elfordult, hogy tükröt adjon neki, a nyitott ajtón keresztül elmenekült.

Forrás: Police.hu

A férfi az összesen több mint 1,5 millió forint értékű lopott ékszerek egy részét egy VIII. kerületi zálogházba adta be, amivel több százezer forintot szerzett.

A férfi ezen kívül egy XVII. kerületi családi házba is megpróbált betörni

azért, hogy értékeket szerezzen, azonban amikor az bejárati ajtó melletti üvegablakot betörte, a tulajdonos felébredt, és felkapcsolta a lámpát, így a tolvaj üres kézzel menekült el.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a többszörös visszaeső férfi ellen

lopások, illetve lopási kísérlet miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabását javasolta azzal,

hogy feltételes szabadlábra nem bocsátható.

Tavaly nyáron pedig egy férfi úgy lopott el 11 nyakláncot egy óbudai zálogházból, hogy kalapáccsal törte fel az egyik vitrint. Egy férfi pedig szintén egy ferencvárosi zálogházban terelte el az eladó figyelmét, és néhány másodperc alatt ellopott egy aranyláncot, majd észrevétlenül kisurrant az üzletből.

Forrás: Ügyészség