Járatokat törölnek és késnek a gépek a havazás miatt a budapesti repülőtéren

Repülő, leszállás, kényszerleszállás, Budapest, reptér, repülőtér, rosszullét, Liszt ferenc repülőtér, illusztráció
Airplane silhouette landing in Budapest, Ferenc Liszt, Hungary. City arrival with airport direction signboard and sunset in background. Trip and transportation concept 3d illustration.
Vágólapra másolva!
Az intenzív havazás miatt késésekre, járattörlésekre kell számítaniuk az utazóknak szombat este a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Budapest Airport Zrt. Az időjárási körülmények miatt az 1-es futópályát le kellett zárni, de este 9 óra előtt már azt közölték, hogy ismét két futópálya üzemel.
Vágólapra másolva!

Friss: közleményük szerint folyamatosan takarítják a futópályákat, a gurulóutakat és az előteret; a gépek jégtelenítése is folyamatos, de a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe, ezért a következő órákban késések és járattörlések is várhatók.

Kérik utasaikat - tették hozzá -, hogy kövessék nyomon járatuk státuszát, és tekintettel az időjárásra a megszokottnál korábban induljanak el a repülőtérre,

s így az esetleges forgalmi akadályok ellenére is időben, legalább a gép indulása előtt két órával érkezzenek meg a 2-es terminálra.

Korábban írtuk:

Az időjárási körülmények miatt az 1-es futópályát le kellett zárni, a repülőtér jelenleg egy futópályával üzemel - tartalmazza a közlemény.

A repülőtér hóeltakarító flottája folyamatosan takarítja az üzemelő 2-es futópályát, a gurulóutakat és az előteret.

Az intenzív havazás miatt késésekre, járattörlésekre kell számítaniuk az utazóknak szombat este a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Skorzewiak/Shutterstock. No use without permission./Skorzewiak

A gépek jégtelenítése is folyamatos, de a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe, ezért a szombat esti órákban késések és járattörlések is várhatóak.

Kérik utasaikat - tették hozzá -, hogy kövessék nyomon járatuk státuszát, és tekintettel az időjárásra a megszokottnál korábban induljanak el a repülőtérre, s így az esetleges forgalmi akadályok ellenére is időben, legalább a gép indulása előtt két órával érkezzenek meg a 2-es terminálra.